От ГЕРБ очаквали публично да бъде изнесена повече информация за новите областни управители. На брифинг в отговор на представянето им в Министерски съвет ГЕРБ направиха оценката.

"Това е едно възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски, но тогава имаше действащ парламент и управляваха втората и третата партия, докато сега управляват третата и четвъртата партия", очерта Тома Биков.

"Това служебно правителство е политическо правителство между БСП, ДПС и Мая Манолова", изтъкна Биков. Той не казва, че това е незаконно, но настоя да се носи политическа отговорност от служебното правителство. ГЕРБ не знаят защо тази коалиция не била сформирана с третия мандат на БСП. Но явно това не се е случило, с идеята да няма парламент, който да контролира действията на правителството.

И евродепутатите от ГЕРБ: Служебният кабинет е като предизборен щаб на президента Румен Радев

И евродепутатите от ГЕРБ: Служебният кабинет е като предизборен щаб на президента Румен Радев

Поводът - думи на Бойко Рашков: "бивши хора"

ГЕРБ са притеснени за организирането и провеждането на изборите. Не могат да спечелят изборите и първият им рефлекс е да посегнат на демократичния избор, посочи Тома Биков. Това, което вижда той, е изключително притеснително - нещата започнали все повече да бъдат изпускани от контрол, но Биков се надява да няма хаос и да не се случи фиаско на изборния ден.

Тома Биков призова служебното правителство да понесе политическа отговорност. Служебното правителство е замислено като организатор на изборите, но в момента излиза от тази своя функция, превръща се в участник в предизборната кампания и работи за всички партии, които са срещу ГЕРБ, категоричен бе Биков.

Борисов предупреди актива: Всички са срещу ГЕРБ, ще ни вадят компромати

Борисов предупреди актива: Всички са срещу ГЕРБ, ще ни вадят компромати

Той призова другите партии да се замислят дали след това няма да дойдат и за тях

Христо Гаджев посочи, че сред служебните министри има членове и симпатизанти на БСП. Сред тях Гаджев открои служебния правосъден министър Янаки Стоилов, туристическият министър Стела Балтова, земеделският министър Христо Бозуков, вътрешният министър Бойко Рашков, заместник-социалният министър Надя Клисурска, Иван Кръстев, Явор Гечев и Пламен Славов.

"БСП е една от партиите, които управляват в момента и не през задния, а през парадния вход влиза в МС", категоричен бе Христо Гаджев.

Бившият заместник-външен министър Георг Георгиев посочи, че областните управители били сменени, за да обезпечат честното провеждане на изборите. Сред тях Георгиев открои, че всички са от БСП и един от Мая Манолова за цвят: Николай Шушков, Даниел Делчев, Александър Пандурски, Симеон Василев, Радослав Стойчев, Георги Чалъков. Това са хората, които безспорно имат принадлежност към БСП, уточни бившият зам.-външен министър.

Като какъв Пламен Узунов е в Министерски съвет, пита Тома Биков

Като какъв Пламен Узунов е в Министерски съвет, пита Тома Биков

Не подводните камъни са виновни, че ГЕРБ печелят всички парламентарни избори