22 областни управители са освободени от длъжност. На тяхно място са назначени нови, съобщават от Министерския съвет.

Припомняме, че служебният кабинет с премиер Огнян Герджиков смени голяма част от областните управители в страната. Това породи недоволство у герберите, които се заканиха, че ще си търсят правата дори и по съдебен път.

В съобщение до медиите от "Дондуков 1" предоставят информация за новоназначените губернатори.

Герджиков уволни още 7 областни управители

Герджиков уволни още 7 областни управители

Искали да стават депутати

Бисер Михайлов ще заеме поста в Благоевград. Във Варна за областен управител е назначен Стоян Пасев, във Враца - Малина Николова, в Кюстендил - Виктор Янев, в Ловеч - Георги Терзийски, в Смолян - Недялко Славов, в Хасково - Станислав Дечев, а в Ямбол - Димитър Иванов. Те са заемали същите длъжности в периода от 2014 г. до 2017 година.

Областен управител на Перник за втори път става Ирена Соколова. Тя е заемала поста през 2014 и 2015 година. Постът в Търговище се поема от Митко Стайков. Той го е заемал в периода от 2009 г. до 2013 година.

Герджиков уволни 14 областни управители

Герджиков уволни 14 областни управители

Назначи нови на тяхно място

Заместник-областните управители на Видин - Албена Георгиева и на Пазарджик - Стефан Мирев, стават губернатори. За областен управител на Силистра е определен главният секретар на областната администрация Ивелин Иванов. Той заема длъжността от 2015 година.

Начело на област Велико Търново застава Любомира Попова. Тя е професор към катедра "Педагогика" в педагогическия факултет на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Герджиков освободи и областния на Монтана

Герджиков освободи и областния на Монтана

Ивайло Петров сам е подал заявление за напускане

Невена Петкова е новият областен управител на Габрово. От 2004 г. до 2016 г. е старши разследващ полицай в ОДМВР - Габрово, РУ - Севлиево. Магистър е по право от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Никола Чанев е назначен за областен управител в Кърджали. В териториалната данъчна дирекция в града последователно той е заемал различни постове - от данъчен инспектор до началник сектор. Има магистърска степен по национална и регионална сигурност от ПУ "Паисий Хилендарски", както и магистър по счетоводство и контрол от УНСС.

Росен Белчев е определен за областен управител на Монтана. Той е икономист от УНСС. В момента работи в частния сектор.

На поста в Плевен е назначен Мирослав Петров. Магистър е по икономика от СА "Димитър Ценов" в Свищов. Петров е завършил НВУ във Велико Търново. През 2013 г. е бил директор на ОД на МВР - Плевен.

Областната администрация в Разград се оглавява от народния представител в 43-ото Народно събрание Гюнай Хюсмен.

Областният управител на Кюстендил подаде оставка

Областният управител на Кюстендил подаде оставка

Йордан Татарски изпревари смяната на областни управители със смяната на правителствата

Бившият шеф на полицията в Сливен Чавдар Божурски става областен управител. Той е работил продължително време в сектора сигурност. Магистър е по право от СУ "Св. Климент Охридски".

На длъжността областен управител в Стара Загора е назначена Гергана Микова. Тя е била два мандата общински съветник в Стара Загора. Завършила е българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски".

Уволнените областни управители чистят името си, включително и през съда

Уволнените областни управители чистят името си, включително и през съда

Не са съгласни с мотивите на Герджиков

Проф. Стефан Желев поема ръководството на областната администрация в Шумен. Бил е депутат в 42-рото и 43-ото Народно събрание. Желев е ръководител на факултета по технически науки в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".