Премиерът Бойко Борисов ще отговаря в петък пред депутатите за флотилията в Черно море, която бе предложена от Румъния, стана ясно по време на днешното пленарно заседание.

Борисов бесен - не искам военни кораби в Черно море, Митов и Ненчев да ходят да воюват с Русия
Обновена

Борисов бесен - не искам военни кораби в Черно море, Митов и Ненчев да ходят да воюват с Русия

Ако двамата министри са обещавали нещо, без да го питат

Председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че днес и утре поради предварително поети ангажименти от премиера, той няма да може да бъде в парламента, за да отговаря пред депутатите.

Освен за присъствието в парламента на министър-председателя, Ангел Найденов от ПГ БСП лява България настоя пред депутатите да отговарят и министъра на отбраната Николай Ненчев и министърът на външните работи Даниел Митов.

Регистрирайте се на сайта на МВнР преди да тръгнете в чужбина, зове външният министър

Регистрирайте се на сайта на МВнР преди да тръгнете в чужбина, зове външният министър

ЕС и НАТО за нас са основата, те правят България по-силна, убеден Даниел Митов

Ангел Найденов постави въпросите, че темата за Черноморската флотилия, инициирана от северната ни съседка Румъния е актуална вече седмица и покрай нея излизат въпросите кой и как формира българската външна политика, кой и как дефинира политиката ни за сигурност. Той настоя в рамките на тази седмица да бъде внесена яснота.

Освен това депутатите отхвърлиха проектопредложението за промени в Закона за данък добавена стойност на левицата, което предвиждаше 5% намаление на данъка върху храните за кърмачета.

По-ниска ставка искаха и за преходните храни, еднократни пелени, столчета за хранене, както и на стоките и услугите за хората с увреждания и грижата за възрастни хора, мотивирано с демографската криза.

Депутатът Жельо Бойчев заяви, че нашата страна в една от най-тежките демографски ситуации и само за тази година има 1500 бебета по-малко. Въпреки аргументите за тежката демографска криза предложението бе отхвърлено от мнозинството.