На брифинга в Министерския съвет министър-председателят защити шефа на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийки от критиките срещу него и заяви, че не заслужава да бъде вкаран в затвора. Премиерът Бойко Борисов имал вродено чувство за справедливост и скромност.

"Аз много го уважавам като доктор и аз като всеки човек ми е правил какво ли не. Сега какво - да го изкараме и да го осъдим ли", запита премиерът, помолен да коментира отрязъка от интервюто на шефа на Оперативния щаб пред Миролюба Бенатова. Д-р Мутафчийски е направил стотици хиляди операции, той е обединил щаба и всички те са свършили много работа.

Борисов подчерта, че Мутафчийски е преди всичко лекар, доктор, не шеф, не генерал, не политик.

Припомняме, вълната от критики срещу генерал Венцислав Мутафчийски се надигна срещу това, че в телевизионно интервю той казва, че очаква "яко да измрем" коронавируса.

По думите на министър-председателя ние сме единствената държава, в която няма одобрен и харесван жив политик.

В България няма добро ненаказано. Ние сме единствената държава, в която жив политик няма одобрен. Ние започваме да тачим българите, когато го обесят, убият - когато за загинали. Аз не си спомням за жив човек да сме го издигнали в култ, без да го нахулим.

Направихме много и сега искаме да направим още, убеден е Борисов, но и няма да се учуди, ако ги съдят, че "сме се справили добре".

Освен едно благодаря, Мутафчийски не заслужава друго, отсече премиерът.

"Направихме много, сега искаме да направим още. Ако някой счита, че може да направи повече, познавам ги всичките много добре и съм ги гледал как се справят в определени ситуации. Още малко сме ви нужни. Няма кой по-добре да се справи", добави още той.