Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса при управлението на кризата. Това заяви експремиерът и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, като се позова на думи на президента Румен Радев.

Мерките са пожарни и закъснели и използването на кризата като пиар води до загуба на човешки живот, посочи Борисов.

Ако има нещо по-тревожно е демонстрираната безпомощност на правителството да се справи с пандемията. Не може правителството, което го интересува само своето собствено оцеляване да го интересува определени кризи. Пропуснато било ценно време да се направи необходимата подготовка и сега се виждат панически действия.

Кога се сети Румен Радев, че има коронавирус, запита Борисов.

Той подчерта, че ваксините не са вредни и не чипират хората, като даде пример със световни президенти, които три пъти публично се ваксинирали.

Тази глупост вече в паниката си, както казва Радев и да не обиждаме пожарникарите, пожарните им мерки от вторник за четвъртък въвеждат зелен сертификат. Ако не е тъжно, е страшно смешно, разкритикува Борисов новите мерки на здравното министерство.

МЗ въвежда официално вход със зелен сертификат

МЗ въвежда официално вход със зелен сертификат

Документът става необходим от четвъртък

"На всеки вход трябва да има портиер от утре, но извинявайте какви са тези хора, които ще проверяват личните данни. Имат ли право", запита Борисов. Коя криза, кое е успешното на служебното правителство на Румен Радев? Той смени всичко навсякъде с негови лични хора, минали по пътя на Копринката и се озовали на постовете, посочи той.

Борисов показа снимка на Стойчо Кацаров и заяви, че това, което казал днес служебният министър на здравеопазването истински го е развеселило. Как може да каже, че за неговите близки има легла, недоумява Борисов, като добави, че сега министърът на културата проф. Велислав Минеков може да вземе ковчега и да го закара пред МЗ.

За това Бойко Борисов не вижда как следващото правителство може да се справи с овладяването на кризата. Според него Кацаров е маша и не е лекар като лекар, като даде пример с Костадин Ангелов, Кантарджиев и Балтов. Всичко ще си дойде с оставката на Радев на президентските избори, очаква Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и проблемите в българската енергетика. Защо май месец, когато токът бил 104 лв. и се знаело какво щяло да се случи, допуснали да се случи на близо 700 лв., недоумява Бойко Борисов. Язовирите са пълни, Господ даде дъжд, водата ни е без пари и кое донесе вдигането на цената на тока 4 пъти, недоумява експремиерът.

Все още разтоварването на Vera Su не е започнало

Все още разтоварването на Vera Su не е започнало

Един ден от 4-те подходящи дни изтече

Бойко Борисов коментира екоскандала със заседналия край скалите на Камен бряг кораб "Vera Su". "30 дена операцията тече в пълен ход. 4-5 бала вълни, ако си пуснеш пояса на детето, ще го намериш на Истанбул. Ще се радваме на най-едрите водорасли в света, ще имаме най-едрата реколта, отсече Борисов.

По думите му има много полезен тор за водораслите и ако изплиска на сушата, ще има тор и за бурените.

Класът няма да е на училище, но вечерта ще отиде на дискотека, недоумява Борисов за новите здравни мерки.

Той запита журналистите защо не настояват да възстановяват НОЩ - всяка сутрин или един път в седмицата да има информация. Не сравнявайте миналата с тази година. Все едно се сравнява конска каруца с реактивен самолет, определи Борисов.

Той даде за пример, че миналата година нямало лекарства, ваксини и никаква информация как се лекува коронавирусът. Когато намерихме ваксините Европа и Америка се ваксинира - пълни зали, стадиони, газта не стига на икономиката, а ние все едно сме се върнали 2 години назад и си говорим пак същото, каза още Борисов.

Кацаров: Ако няма резултат от зеления сертификат - локдаун

Кацаров: Ако няма резултат от зеления сертификат - локдаун

Преболедуване с антигенен тест, направен в болница или лаборатория, дава зелен сертификат

На въпрос на News.bg дали е нужен пълен локдаун като следващата стъпка на служебното правителство, Борисов заяви: "Нужен е локдаун за правителството. Да се затвори и да се махне, защото няма успешен министър в нито една сфера", категоричен бе Бойко Борисов.

Той недоумява как при управлението на ГЕРБ имало протести срещу кривките и перките на Графа, а сега нямало какво да ядат. Борисов настоя първо хората да оживеят до изборите и тогава ще каже какво правителство ще предложат ексуправляващите. Със зелен сертификат ли ще гласуваме на изборите на 14 ноември, запита Борисов и добави, че е срам и позор това, което направи Радев за държавата.

Той се ядоса как Румен Радев не знае какво се случва с ковида, а знае какво правят бившите служебни министри на икономиката и на финансите Кирил Петков и Асен Василев, сега лидери на "Продължаваме промяната".