Каква мощност? Аз три пъти им занесох властта. Диктаторът отива - моля ви се вземете управлявайте, ето ви оставката, ето ви - направете. Три пъти го правих, дет се вика смеят ми се сега и те не могат. Така премиерът Бойко Борисов коментира събора на социалистите на Бузлуджа.

Коментарът си Борисов направи, след като в Нови пазар бяха открити санираните сгради на пожарната и полицията. Стана ясно, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е отпуснало 2 млн. за асфалтиране на улиците и за смяна на канализацията и водоснабдяването.

Нинова на Бузлуджа: Тази шайка пороби народа си

Нинова на Бузлуджа: Тази шайка пороби народа си

БСП спасява България с предсрочни избори и ляво управление

"За последните 20 години - над 20 милиона са влезли в Нови пазар", заяви Борисов. Той бе категоричен, че най-много кметове имат ГЕРБ и ДПС и не могат да делят кметовете.

Борисов припомни, че в Шумен за последните години са изградени пречиствателна станция, спортна зала, кръгово, санирани са 28 жилищни блока. Стана ясно, че там очакват да бъде изграден наново и стадионът. Споменаването му стана повод Борисов да възкликне: "Чакате стадиона - поне да не го бяха разрушили. Нека се забавляваме с тях, не са лоши - колелета карат, коне яздят - стават модерни", коментира още премиерът.

"Честит им празник. Ние показваме. Всеки кмет на Нови пазар от БСП може да седне при моя кмет и да каже - аз направих това и това и моят да каже това и това. С всеки град, с всяко село", заяви Борисов.

На въпрос очаква ли критики към правителството по време на днешния събор в Бузлуджа, където са се събрали 50 хиляди души, Борисов отсече: "Не думай - те са толкова! В Нови пазар имат един кмет в цялата община".

"Нека си хапнат, да си пийнат. Те обичат, не бива да се харчи енергия. Това си е тяхна традиция. Много злини са направили за тези десетилетия - нашата работа е да не им разваляме празника. Нашата работа е да показваме какво е било и се радвам, че кметовете вече започват да слагат снимки на това, което е било и това, което сме направили. Така че можете спокойно да им покажете - това беше при управлението на БСП, това е при управлението на ГЕРБ", убеден е премиерът.

Нинова поведе младежите към "Мисия: Оставам"

Нинова поведе младежите към "Мисия: Оставам"

В света изкуственият интелект се развива, а в България спорим за черно-бели учебници

Той си спомни за времето, когато беше кмет на София с думите: "Аз знам какво е да си кмет по време на управление на БСП. В София направиха криза с боклука. Щяха да уморят хората. Не помните ли - техният лидер, когато ходеше да мие с Вълка улиците на София. Те ще ми говорят за кметове, какво са правили, какво са мъчили, да не говорим, че са ги и трепали преди години - 44-та."

Борисов изрази увереност, че с изграждането на инфраструктурата и повече българи ще се връщат у нас.

"Ако искаме да вдигаме брутния вътрешен продукт, ако искаме да върнем хората в България, трябва максимум бързо да развиваме инфраструктурата - това, което се прави. Нали в тези сгради - пожарна, полиция, община живеят и работят българи. Когато им създаваш нормални условия за работа - те след това си идват", сигурен е премиерът.

Той увери, че строитеството на АМ "Хемус" вървяло с добри темпове: "Вчера минах да проверя "Хемус" и трябва да ви кажа, че от Ябланица надолу толкова са напреднали и толкова здраво се строи, че за три-четири години аз мисля, че ще я вържем с Варна."

На въпрос на протеста на майките на децата с увреждания, Борисов каза: "Ще се видя с тях и ще преценим. Желанието ми е трите закона, ако могат да влязат заедно, за да видим за колко пари става въпрос" .