Целта ни е младите хора да не бъдат странични наблюдатели на чужди решения за живота им, а да бъдат двигател. Това каза на младежка среща "Младите на Балканите: Мисия оставам" в Казанлък лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова призова младежите да се обединят и да проведат тази инициатива докрай.

Нинова приветства решението на КС за Истанбулската конвенция

Нинова приветства решението на КС за Истанбулската конвенция

Това е победа за българския народ според Нинова

"Иска ни се да поговорим за образованието на младите хора", каза тя и посочи, че въпреки различията в системите на балканските страни, големият въпрос е за образованието на бъдещето, който стои пред всички еднакво.

Соцлидерът каза със съжаление, че във време, когато темата за изкуствения интелект върви по света, в България се спори за цветни и черно-бели учебници.

Снимка 370629

Източник: БСП

"Затова ми се иска да ви отправим днес предизвикателството да говорим за дигитално образование. Иска ми се да поговорите за вашето здраве, здравословен начин на живот, спорт и как ние можем да ви помогнем", сподели Нинова и поясни, че във "Визия за България" са предложили нулева ставка данък за храни 100 % биопродукти.

"Аз започнах с това не да чакате чужди решения и да ви поучават по-опитните и по-възрастните, а вие да вземате решенията. Ето защо ще спра дотук", каза Корнелия Нинова.

Снимка 370628

Източник: БСП