Близо 30 000 лв. са били изплатени на бившия премиер Сергей Станишев за натрупаните отпуски. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Старо село, информира БНР.  

Той посочи, че има министри в кабината на Тройната коалиция с невзети отпуски.

Премиерът съобщи, че ще издаде заповед на своите министри да присъстват задължително на заседанията на Министерски съвет. Министерски съвет е мястото, в което се взимат много важни решения, отбеляза Борисов.

Той коментира, че на последното заседание на МС първите четири стола, които обичайно се заемат от министрите на вътрешните работи, външните работи, финансите и правосъдието, са били заети от техните заместници.

Борисов обясни, че след това е казал на министрите в кабинета, че от тук-нататък може да отсъстват от заседания, само ако има среща на министерско ниво в Брюксел или някое друго изключително значимо събитие от международен характер, което изисква присъствието им.

Той коментира и последните изказвания на президента Георги Първанов.

Според премиера фактът, че държавният глава провежда навсякъде в страната свои инициативи, говори за реализирането на неговия политически проект. Борисов оценява тези действия на президента като начало на предизборната му кампания.

Премиерът определи и крайната цел на правителството и на ГЕРБ, а именно - по-голямо благоденствие на народа.

Ако всички искат да станат бедни, няма смисъл да си говорим кое е приоритет. А крайната цел е по-голямо благосъстояние, изтъкна той. Не искаме да обеднеят еднакво всички. Такива вече бяхме, посочи Борисов.

Не виждам нищо лошо в това българинът да се стреми да стане богат. Ставайки българинът богат, държавата става богата, каза още министър-председателят.