Премиерът Бойко Борисов заминава за Кралство Лихтенщайн в четвъртък, 25 януари, съобщиха от Министерския съвет.
В същия ден сутринта в парламента депутатите ще гласуват първия вот на недоверие към третото правителство на ГЕРБ.

Борисов ще се срещне с принца-престолонаследник Алоис фон унд цу Лихтенщайн, с премиера Адриан Хаслер и с министъра на външните работи, правосъдието и културата Аурелиа Фрик.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения, задълбочаване на сътрудничеството по финансови и данъчни въпроси, както и приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

От МС уточняват, че визитата на българския премиер в Лихтенщайн и срещата му с принца-престолонаследник са първите на подобно ниво между двете държави.

В програмата на премиера Борисов за 26 януари е участие в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, който се провежда под мотото: "Да създадем общо бъдеще в един разединен свят".

В Давос Борисов ще участва в дискусия на тема: "Ускоряване на дългосрочното развитие на Западните Балкани". В програмата му са предвидени и двустранни срещи със световни политически и икономически лидери, участващи във форума.

В делегацията на премиера Борисов са включени министрите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и на туризма Николина Ангелкова.