Премиерът Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, съветник в Кралския двор на Саудитска Арабия, и водена от него делегация.

Целта на срещата са конкретни действия за засилването на сътрудничеството между двете страни. "Саудитска Арабия е перспективен външноикономически партньор на България", обясни Борисов. Премиерът и саудитският принц обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на инфраструктурата, енергетиката, индустрията и хранително-вкусовата промишленост.

Провелите се днес разговори са част от установения диалог след официалното посещение на Борисов в Саудитска Арабия в края на ноември 2017 г., когато за първи път в историята на двустранните отношения се осъществи визита на толкова високо равнище. В изпълнение на постигнатите тогава договорености в Рияд е и настоящото посещение на принца.

Борисов се срещна с краля на Саудитска Арабия Салман
Обновена

Борисов се срещна с краля на Саудитска Арабия Салман

Кралят ще съдейства за откриването на посолство на България в Рияд, което ще помогне за реализирането на съвместни проекти

"Днешното посещение е потвърждение на това. Ще работим за успешно реализиране на всички идеи в областта на икономиката, търговията и политиката", коментира саудитският принц.

В рамките на разговорите със саудитската делегация е договорено посещение на министъра на икономиката Емил Караниколов в Саудитска Арабия, където с неговия колега да започнат работа по конкретни проекти.

Борисов активизира отношенията между България и Саудитска Арабия

Борисов активизира отношенията между България и Саудитска Арабия

С потенциал са селскостопанският сектор, бизнес парковете, индустриалните зони, развитието на инфраструктурата, туризмът и транспортът