Премиерът Борисов обясни, цитиран от БиТиВи, че постъпката на вече бившия здравен министър Анна-Мария Борисова е достоен акт, който обаче е логичен.

Той посочи определено като грешка обявяването на 20%-тно доплащане в здравната сфера, тъй като преди това не се е взело политическо решение. Това е тежко решение, то може да е вярно, но за това трябва политическа подкрепа, допълни Борисов.

Друга грешка на министър Борисова е публикуването на сайта на министерството на определена информация - нещо, което не е трябвало да се прави.

На въпрос дали министърката си е подала оставката или тя й е поискана, премиерът Борисов каза: „Професор не се става лесно, имайте го предвид. За да се стане професор са необходими изключително много качества и тя ги има. Тя ме попита дали е по-добре да си подаде оставката, аз и отговорих с „да" и тя си я подаде."

Според коментара на Борисов това е достойна постъпка, която ще позволи на партията да продължи с така нужната за страната здравна реформа.

По отношение на вота на недоверие премиерът Борисов отхвърли критиките на опозицията, като подчерта обаче, че самата здравна реформа е изключително сложна и тежка, затова и не е направена в продължение на 20 години.

Той отново каза тезата си, че правителството на ГЕРБ „оправя" батаците и далаверите на предишните управляващи.

Дали вотът на недоверие ще мине през парламента, Бойко Борисов коментира: „И какво ако мине, тяхното правителство ще дойде на власт. И как ще ни управляват, като половината им министри са следствени, та дори и самият им премиер. От затвора ли ще ни управляват?".