Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите ги бъркат с рошави мъже. Това заяви министър председателят Бойко Борисов пред журналисти на откриването на основно реконструираната и обновена зала "Асикс Арена", предаде БГНЕС.

ГЕРБ и БСП се обвиняват в ходене по облаци и дискредитиране

ГЕРБ и БСП се обвиняват в ходене по облаци и дискредитиране

Жаблянов обеща вот на недоверие тази година

На въпрос дали ще отговори на питането на соцлидера Корнелия Нинова дали е знаел за обществените поръчки във ВМА, премиерът изтъкна, че има органи, които се занимават с това.

"Тя може да излезе и да каже едно нещо, което е направила по време на нейно ръководство някога. Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите ги бъркат с рошави мъже. Аз епитети не употребявам", отсече Борисов и добави, че не е знаел за одитния доклад. "Ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава служебното правителство на президента Радев. От къде да го знам аз това", обясни премиерът. Той беше категоричен, че не е получавал такава информация.

Борисов е страхлив и руши институциите и държавността, изригна Нинова
Обновена

Борисов е страхлив и руши институциите и държавността, изригна Нинова

Системно нарушавал Конституцията

Борисов изтъкна, че е приел оставката на Николай Петров като морален жест към него.

"Ние като морален жест му приехме оставката. В същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, купували гласове и то от затворници, хора, които наричат българите "дебили", наблегна Борисов.

На подхвърлени от журналисти вметки, че Борисов е наричал българите "прости" и е говорил за "лошия човешки материал", премиерът отговори: "Много грешите и това е една лъжлива новина".

ГЕРБ искат оставката на социалиста Иво Христов

ГЕРБ искат оставката на социалиста Иво Христов

Спасяването на българските евреи е хуманно достижение от европейски мащаб

Министър председателя обясни, че примерите, които му се дават, са свързани с много по-различна ситуация. Той уточни, че на подобно мероприятие по откриване на обект, хора го питали, защо когато той обяснявал, те всичко разбирали, а когато другите им говорили, не ги разбирали.

"И аз викам в кавички, понеже всички сме прости, само те са умните. Има голяма разлика в това и всички се смеехме и радвахме на това, което откривахме", каза премиерът.

Борисов влезе в конфликт с журналист. Премиерът заяви, че с такива въпроси медията създава лъжлива новина.

"Има звуков файл, който сме ви го предоставили. Защо лъжете? Къде думата "лош" съм използвал? Кой ви кара?", възмути се Борисов на вмятането на "лош човешки материал" от журналист.

На въпрос дали е уважително българите да се наричат човешки материал, Борисов изтъкна, че става дума за съвсем друго.

"Съвсем друго обясних, но разбирам поръчката. Ето, това са политически поръчки, защо ми слагате думи като лош, които не съм казал", завърши премиерът ядосан.