"Поводите, които дава правителството за вот на недоверие, са много. Въпросът не е дали има една област, в която правителството има слабости, а коя от областите, в които правителството не се справя, е с най-голямо значение за нашето общество". Това заяви зам.-председателят на НС и народен представител от "БСП за България" Валери Жаблянов пред БНР.

Бойко Борисов: Ние градим, останалите ги бъркат за рошави мъже

Бойко Борисов: Ние градим, останалите ги бъркат за рошави мъже

Премиерът обвини журналисти в политически поръчки

Той се затрудни да определи дали "продължаващият демографски срив в България, последователното закриване на общински и областни болници или растящото усещане за нивата на корупция е най-актуалният въпрос".

Жаблянов изтъкна, че и трите въпроса са повод за гражданско негодувание. "Ако управляващите не ги виждат, значи се носят върху розови облаци", отсече депутатът.

Валери Жанлянов обясни, че вотът на недоверие ще бъде до края на годината и добави, че темата и мотивите са водещи за вота. "Само Борисов може да предложи структурни промени в Министерски съвет, без мотиви", коментира социалистът.

Марешки отказа подкрепа на БСП за вота

Марешки отказа подкрепа на БСП за вота

Няма условия за предсрочни избори,

По повод промяната в решението на Марешки, Жаблянов коментира:"Явно за тези два месеца са решили, че правителството не дава поводи и се отказаха. Там има радикална промяна в позицията."

От своя страна отново в ефира на националното радио председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов изтъкна, че няма предпоставки за искане на вот на недоверие на правителството.

Държавата "цъфти и върже", а БСП се занимава с глупости, убеждава Цветанов

Държавата "цъфти и върже", а БСП се занимава с глупости, убеждава Цветанов

БСП не предлагали нищо градивно

Цветанов смята, че опозицията иска вот на недоверие, за да дискредитира страната ни преди предстоящото Председателство на България на Съвета на Европейския съюз.

"Това е единственият мотив, повярвайте, това е единственият мотив - да се дискредитира държавата ни и да се дискредитира правителството във връзка с предстоящото Председателство. Никой от тези, които искат този вот, нямат смислени аргументи. На никой от тях няма как да обясниш, че държавата ти върви икономически, финансово, системата за сигурност работи", заяви гербаджията.

Цветанов очаква много неистини покрай вота на недоверие

Цветанов очаква много неистини покрай вота на недоверие

Вотът на недоверие е загуба на време

Цветанов добави, че политиката на Борисов се одобрява и подкрепя от ЕС. По неговите думи България става все по-добро място за живеене.

Председателят на ПГ на ГЕРБ обясни, че резултати от някой положителни стъпки ще бъдат усетени на по-късен етап.