Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се коалира с ДПС дори и без Делян Пеевски. Това стана ясно от коментара на Борисов пред медиите в Партийния дом. Коалиция с ДПС ГЕРБ няма да прави, категоричен бе той.

Борисов не отговори еднозначно на въпроса на News.bg кое ДПС е по-приемлив партньор - ДПС на Ахмед Доган или ДПС на Делян Пеевски.

Попитан какво смята - кой ще победи Доган или Пеевски - Борисов отговори: "Малко ми е като Испания и Англия на финала."

"В сглобка бях с Лена, Киро, Денков и Асен и кабинетът се казваше Габриел - Денков. ДПС не участваха в тази сглобка, нито имаха министри, нито участваха в преговорите. В последствие, когато Христо Иванов реши, че трябва да променяме Конституцията, на масата се появи ДПС. Кой е по-добър? Това трябва да го решат българските мюсюлмани и българските християни.

ПП-ДБ довели на масата на преговорите в сглобката с ДПС, повтори Борисов. Той бе категоричен, че дори и да бъде изключен Делян Пеевски, няма да отиде в лятната резиденция да се договаря за коалиция.

А що се отнася до ГЕРБ, той коментира, че в партията винаги са имали много български мюсюлмани и това е една прекрасна възможност да бъдем мястото, където те могат да бъдат реализирани, в ГЕРБ", лаконичен бе лидерът на ГЕРБ.

Отново Борисов коментира, че вижда голяма възможност структурите на ГЕРБ да се развият в смесените райони. Колкото по-зле са другите партии, по-добре за нас, изтъкна той. Възходът на ГЕРБ тръгна от битката с ДПС, подчерта Бойко Борисов.

Без ДПС, ясно и точно, допълни лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ не дават подкрепа за втория мандат, за третия също

ГЕРБ не дават подкрепа за втория мандат, за третия също

Предложения за втория и третия мандат без разговори с нас е политически инат