Чудовищното дете на пленената държава Делян Пеевски се опита да изяде всичко. В момента виждаме опити той да бъде спрян. Това заяви пред БиТиВи подалият оставка лидер на "Да, България" Христо Иванов.

Пеевски преяждал с власт, каза той. Сега е важно как гражданите ще използват този момент, според него. Иванов вижда разрив между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Според него Пеевски е чакал да бъде приет от Доган, но това не е станало, а в писмото на депутата Христо Иванов вижда паника.

Надежда има и тя е в обикновените хора, категоричен е той. Хората в ДПС не искали да са част от партия, която е олицетворение на корупцията , по мнението му, и именно това се видяло в декларациите на структурите. Кой има нужда от време и за какво, попита Христо Иванов.

Пеевски имал нужда от изпълнителната власт, за да затвърди своите позиции в ДПС. Пеевски и Сарафов са си поставили за цел съдебната система да падне, заподозря той. Те щели да инсталират свой главен прокурор. Целта на Пеевски беше да вземе цялата власт, каза Христо Иванов, според когото и Бойко Борисов не искал да се реализира първия мандат.

Трябва да се премахне модела Пеевски, категоричен е той. Иванов иска анти-Пеевски правителство. Кабинетът Денков паднал, защото Пеевски оказал натиск върху ГЕРБ. ПП-ДБ трябва да опитат са направят кабинет, според него. Не сме се отказали от реформите, подчерта Христо Иванов. Предишното правителство било безалтернативно, заключи той.

Николай Денков не вижда с какви очи Борисов иска подкрепа

Николай Денков не вижда с какви очи Борисов иска подкрепа

Атанасов призоваБорисов да състави правителство - за седми път вече получава мандат