На 6 юли 2024 г. Изпълнителният съвет на ПП "Демократи за силна България" проведе заседание, на което взе важни решения, става ясно от публикация на нейната страница във Facebook.

Партията изказва благодарност на всички български граждани за подкрепата към коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" и кандидатите на ДСБ, но оцени резултатите от изборите като незадоволителни.

Решението коалицията сама да носи отговорност за кабинета "Денков" бе сметнато за неправилно и причина за кризата. Потвърди се разбирането, че ""Демократична България" е най-успешната и най-дълго продължила формула на обединение в демократичния спектър, която трябва да бъде съхранена, надграждана и развивана."

Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" беше определена като естествено обединение на хора с общи ценности и единствената алтернатива на корупционното статукво и гарант за европейския път и членството на страната в НАТО. Коалицията има нужда от допълнителна консолидация и по-ефективно взаимодействие.

На заседанието е било констатирано, че решението на ГЕРБ за провал на ротацията и провеждането на поредни извънредни избори задълбочава политическата криза и увеличава заплахите пред демократичната система.

Партията предложи на партньорите от "Продължаваме промяната - Демократична България" да обсъдят и приемат механизъм за излизане от политическата криза чрез искане на третия мандат, който да се разглежда като "национален". Управлението с този мандат под формата на "технически кабинет" трябва да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република.

Заместник-председателят на ДСБ Стоян Михалев разясни предложението за техническо правителство, което ще включва премиер, равно отдалечен от всички партии и с безупречна биография. Михалев уточни, че никоя парламентарна партия няма да има квота в този кабинет. Целта е да се подпише споразумение между всички парламентарно представени политически субекти за справяне с политическата криза. Третият мандат, според него, е кризисен и предлага възможности, когато други опции липсват.

Явор Божанков: Борисов става и си ляга с нас

Явор Божанков: Борисов става и си ляга с нас

Възраждане разговарят с въображаеми фактори