Премиерът Бойко Борисов се качи на джипа да провери ремонтираните пътища в Габрово и Севлиево. С него са вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият минитър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Нанков уточни, че всичко е с изцяло европейско финансиране в размер на почти 24 милиона лева. Той обясни, че трафикът в участъка Севлиево - Габрово на денонощна база е малко над 6000 автомобила, колкото е между София и ГКПП "Калотина". 

По време на обиколката си премиерът си припомни стихотворението на Христо Смирненски "Каменарче", цитирайки част от него "Път ще се прокара, друже, тука..."

Той подчерта, че освен хейта на жълтите павета, много голяма част от хората не знаят какво правят българите при изграждането на пътищата.

"Толкова ми е драго да гледам как сме го направили, хиляди работници, работни места и добри заплати", отбеляза Борисов.

Той обясни, че в момента в държавата има поне 50 такива строителни площадки.

Премиерът посочи, че много важно е когато нещо се счупи, веднага да се поправя.

В последните дни от предизбрната кампания премиерът взе активността на ГЕРБ на ръчно управление, което до голяма степен определи според социолозите резултатите от изборите вчера.

Припомняме, ГЕРБ води с 30,62%, следвани от БСП с 24.59% при избирателна активност 30.83%. 

ГЕРБ доближава 7% разлика на БСП при 95% обработени протоколи
Обновена

ГЕРБ доближава 7% разлика на БСП при 95% обработени протоколи

БСП получават 24.24%, ДПС - 16.36%, ВМРО - 7.42%, ДБ - 6.24%

Лидерът на ГЕРБ не се появи вчера в централата на партията си, а пред журналисти излязоха Мария Габриел, Андрей Ковачев, Лиляна Павлова и Ева Майдел.

Водачът на ГЕРБ Мария Габриел отказа да коментира резултатите, но обеща, че ще бъде направен анализ, който ще представи лично премиерът Борисов във вторник. В последните 10 дни от кампанията председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов мина на заден план.

Габриел остави на Борисов да прави изводи, тя благодари

Габриел остави на Борисов да прави изводи, тя благодари

Тя напомни, че победата идва въпреки "невидимия опонент" на ГЕРБ

Пред журналисти на влизане в централата на ГЕРБ вчера, Владислав Горанов заяви, че изборите са положителни, а Борисов може още дълги години да "управлява джипа".

По думите му всеки, който подцени премиера, тепърва ще си плаща. Според него Цветанов е взел правилното решение да даде крачка назад. 

Горанов убеден, че още години Борисов може да "управлява джипа"

Горанов убеден, че още години Борисов може да "управлява джипа"

По думите му всеки, който подцени Борисов тепърва ще си плаща