Депутатът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов стана член на Комисията по външна политика. Това стана ясно по време на редовното пленарно заседание на Народното събрание, на което депутатите разгледаха промени в състава на ресорните парламентарни комисии. Народните представители гласуваха с 121 гласа "За", 13 гласа "против" и 27 гласа "въздържали се".

Председателят на 48-то Народно събрание Вежди Рашидов пък стана член на Комисията по вероизповеданията и правата на човека. Законотворците гласуваха със 147 гласа "За", 2 гласа "против" и 12 гласа "въздържали се".

В контекста на дебатите Цончо Ганев от "Възраждане" заяви, че е правото на всеки един депутат да членува в парламентарна комисия. От формацията на Костадин Костадинов няма да участват в гласуването затова депутатът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да стане член на Комисията по външна политика. Нормално е щом депутатът от ДПС Делян Пеевски може да определя дневния ред на комисията по Конституционни въпроси, значи и Борисов може да определя дневния ред в Комисията по външна политика, посочи Ганев.

Търсят успокоителни за Комисията по конституционни въпроси

Търсят успокоителни за Комисията по конституционни въпроси

Избраха Пеевски за член на конституционната комисия

Независимият депутат и бивш народен представител от ПП/ДБ Радостин Василев заяви, че лицемерието се случва заради коалицията между ГЕРБ-ПП-ДБ, които ще си изберат Борисов за член на Комисията по външна политика. "Господин Борисов, миналата седмица се скрихте като Зайко Байко, излезте да обясните защо и поради каква причина искате да бъдете член на Комисията по външна политика", заяде се Василев с бившия премиер.

Настимир Ананиев от ПП/ДБ заяви, че не се води игра на Покемон в парламента. По действията на депутатите на "Възраждане" трябва да се съди за техните действия, заяде се Ананиев с отказа формацията на Костадин Костадинов да гласува за избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за член на конституционната комисия. Когато трябваше да гласувате против Делян Пеевски, вие си извадихте картите и избрахте Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси. Защо избрахте Пеевски, запита Ананиев депутатите от "Възраждане".

От "Възраждане" му отговориха и заявиха, че не те са избрали Пеевски за член на комисията, който пък спомогнал за избора на редовната власт с премиер Николай Денков.

Освен това промени в състава на парламентарните комисии бяха извършени и в Комисията по туризъм, Комисията по културата и медиите, Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, Комисията по бюджет и финанси, Комисията по въпросите на Европейския съюз, Комисията по правни въпроси, Комисията по транспорт и съобщения, Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Комисията по околната среда и водите, Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта и Комисията по образование и наука.

Коалицията ПП/ДБ направиха голяма рулетка с членовете в още няколко комисии. Кирил Петков например, вече е част от комисията по въпросите на ЕС, а Бойко Рашков пък влезе в правната.

Независимият депутат Радостин Василев продължи с критиките си спрямо лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Наглостта на ГЕРБ и ПП може да стигне до там да предложат Борисов за еврокомисар. Няма разлика между Лорер и Борисов - и двамата са еднакви гербаджии", каза Василев.

В крайна сметка, след като гласуваха разместванията на местата в ресорните парламентарни комисии, председателят на парламента Росен Желязков даде 30 минути почивка. След почивката депутатите ще се захванат с първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за особените залози с вносител Министерски съвет.

Корнелия Нинова: Задкулисието надхитри ПП и ДБ

Корнелия Нинова: Задкулисието надхитри ПП и ДБ

ВСС е тотално компрометиран като маша на задкулисието