Бившият премиер три мандата и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов дойде за първия работен ден на 49-то Народно събрание като депутат.

Въпреки очакващите го журналисти в кулоарите на парламента, Борисов не се спря да говори, и в мълчание потъна в отредената на първата политическа сила и най-голяма парламентарна група стая.

Лидерът на ГЕРБ избра да влезе като депутат от Пловдивската листа, която водеше, като така отстъпи мястото си от софийския 23 МИР. Години наред това той правеше и за двете листи, които традиционно водеше. За последен път Борисов седеше, макар и рядко, в пленарна зала по време на управлението на правителството Орешарски. В тази предизборна кампания обаче няколко пъти той се зарече да бъде депутат, едно, за да контролира парламентарната си група, второ, за да води преговорите за съставяне на правителство пълноценно. Вчера Борисов по традиция събра избраните депутатите и в централата на ГЕРБ, излъчвано и на живо във фейсбук, и очерта поведението на политическата партия. Направи впечателние това, че вчера рязко Борисов смекчи атаките си към "Продължаваме промяната", пакетирайки ги този път с ДБ в коалицията им.

При 99% съвпадение на програми, Борисов иска кабинет, бюджет и уважение

При 99% съвпадение на програми, Борисов иска кабинет, бюджет и уважение

Без ГЕРБ стабилно правителство не може да има

Вежди Рашидов си е забравил спасителния пояс

Всеки път очаквам да има редовен кабинет, но не се случва, а политиката е низ от компромиси. Това заяви председателят на 48-то Народно събрание Вежди Рашидов пред журналисти преди старта на 49-тия парламент. И този път, като най-възрастния избран депутат, на Рашидов ще се падне честта да открие тържественото първо пленарно заседание.

Според Рашидов няма голяма промяна в 49-ия парламент - старите нови политици с някои нови хора.

На въпрос дали е готов отново да стане председател на законодателния орган, Рашидов се пошегува, че този път си е забравил спасителния пояс.