ГЕРБ ще разговарят с партията, на която президентът Румен Радев връчи третият мандат. Това заяви в Ямбол лидерът на партията Бойко Борисов. Той предупреди, че или трябва да има правителство, или да има промяна на избирателната система. Думите му предаде БНР.

Според него, ако се стигне до пети поредни парламентарни избори за две години трябва да се търси нов системен модел и посочи гръцкия вариант с бонус за партията, спечелила изборите.

"Ще изчакаме да видим президента на кого ще даде мандата и ние ще участваме в разговорите при тях, защото дори да се отиде на избори вече трябва да се мисли след пети избори - или трябва да има правителство, или трябва действително да се мисли системата, промяна на гласуванията, ако щете. Да се мине на гръцкия вариант с бонус към партията победител, която и да е тя, мажоритарна система, ако щете, каквото и да бъде."

Гьоков: Отговорността за неизпълнен трети мандат е на всички партии

Гьоков: Отговорността за неизпълнен трети мандат е на всички партии

Ако беше толкова лесно, президентът вече щеше да е връчил мандата

Той не пропусна и темата на деня - скандала с Nexo.

"Това, че са намесени, мисля, че и Махмут беше, и израелските служби, които са водещи и именно по киберпрестъпленията, аз мисля, че действително, и толкова бяха пестеливи от това, което излиза, че там се работи усилено по тази дейност. Но политическата вина за това, че тези хора са се развили по времето на ГЕРБ, както и Христо Иванов, както и за Тренчев и за Ананиев, щом сме били заедно, и щом той казва, че Тома Биков, Дани Митов трябва да кажат, че щом са били заедно, значи са виновни, остава и ние да сме виновни за това. Тяхната наглост е безгранична."

Тома Биков очаква трети мандат в "Демократична България"

Тома Биков очаква трети мандат в "Демократична България"

Биков не вижда реалистична възможност за мандат на БСП