В България има спешна нужда от депутинизация. Това заяви бившият военен министър Бойко Ноев в студиото на Нова телевизия.

Войната в Украйна ще бъде тежка и продължителна. Преговорите няма да успеят, защото двете страни са на коренно противоположни позиции. "Путин иска да унищожи Украйна, а украинците бранят свободата си", категоричен е той.

Според Ноев обаче вече трябва да се мисли за това какво ще се случи след това. Светът се депутинизира. Това започна по целия свят", допълни той и бе категоричен за още едно нещо - процесът на депутинизация трябва да започне и у нас.

Два пъти по-малко българи харесват Путин след 4 дни война

Два пъти по-малко българи харесват Путин след 4 дни война

63% одобряват обединението на европейските страни в налагането на единни санкции

Парламентът трябва да се направи специална комисия за дейността на руските специални служби в България. Защото Гешев и Цацаров са пречели на разследванията в България. Има данни, че са отказвани разследвания у нас. По време на взривовете Гешев бе в Москва. Цацаров пък се прегръща с прокурора Чайка и подписва споразумения", допълни той.

Според него трябва да се отмени член 31, алинея 1, точка 8 от Закона за съдебната власт и всички да минат проверка за благонадежност. Много магистрати не биха минали тази проверка, според Ноев.

По вчерашното разкритие за генерала от резерва Валентин Цанков, който от 2016 г. предавал на руски дипломат вътрешно-политическа информация на дипломатическо лице от посолството на Руската федерация в София, Ноев заяви: "Човекът, който го огласиха вчера е известен в нашите среди като Вальо шпионина."

Великобритания очаква все по-брутален Путин срещу Украйна

Великобритания очаква все по-брутален Путин срещу Украйна

Бен Уолъс: Затварянето на небето над Украйна би довело до всеобхватна война