ГЕРБ сезирали МВР шефа Бойко Рашков за лошото управление на Александровска болница, но действия от негова страна няма. Това стана ясно от брифинг на Костадин Ангелов, който представи поредица от неизгодни договори, сключени от настоящия директор на лечебното заведение Атанас Атанасов. Народният представител обвини Бойко Рашков в политически PR. Бойко Рашков се доказа като добър такъв, но като лош милиционер, изтъкна той .

От ГЕРБ показаха документи за управлението на Александровска болница. Без ЗОП са сключвани договори, настоящият директор сключвал договори с адвокатски дружества, договор е сключен и с одитна компания. Няколко договора са сключени и с PR агенция, с компания за енергийно обследване и др.

Това ясно показва, че има процес на разделяне на обществени поръчки, каза Ангелов. Той подал сигнал до министъра на здравеопазването, като е възложен одит на Александровска болница. Одитът показва, че възложителят е разделил обществената поръчка, като е заобиколен ЗОП. Костадин Ангелов е уведомил МВР за този одитен доклад. Отговор обаче няма.

ГДНП даде на прокурор и ремонт на покрив в Александровска

ГДНП даде на прокурор и ремонт на покрив в Александровска

Проверката е започнала след сигнал за нередности, изискана е документацията от лечебното заведение

Шефът на Александровска болница сключил и договор за ремонт на водопровод за около 3 милиона лева. Договорът с МЗ е сключен през септември, но до декември не са предприети действия за изпълнението му. Възложителят, според Костадин Ангелов, не е проявил нужната грижа. Поръчката и тук е разделена, за да се избегне контрола на Агенцията за обществени поръчки. Умишлено не е започната конкурентна процедура, по мнението на Ангелов.

Този изпълнителен директор беше назначен от Стойчо Кацаров, припомни депутатът от ГЕРБ. В тази схема той вижда синхронно действие или синхронно бездействие между шефа на болницата и бившия служебен здравен министър. И за тези беззакония Ангелов е уведомил МВР. Отговор пак няма.

От ГЕРБ очакват от вътрешният министър същия плам в тези разследвания, както в другите му акции.