"Има право да бъде възстановен Сотир Цацаров в прокуратурата, така че там, в прокуратурата, няма да има никакво значение от неговата нагласа. Там ще си работи по делата, които му се възлагат, като дори в тях да има сведения и факти, съставляващи държавна тайна, няма да е пречка да работи по тях".

Toва заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след участието му в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента. Коментарът си той направи във връзка с решението на ВСС да върне Сотир Цацаров в прокуратурата.

ВСС върна Цацаров в прокуратурата

ВСС върна Цацаров в прокуратурата

Това се случи днес на заседание на прокурорската колегия

По думите му пресилени са изказванията на Цацаров за отнетия му достъп до класифицирана информация, като Рашков не изпитва негативни чувства към бившия главен прокурор.

"Вероятно е изненадан, вероятно нещо друго, като обвини и премиера (Кирил Петков - б.р.), че е оказвал институционален натиск на някого", посочи Рашков.

Бойко Рашков: Държавата е блокирана от прокуратурата

Бойко Рашков: Държавата е блокирана от прокуратурата

Министърът предлага досъдебно производство да се образува и от разследващи

Той уточни, че правосъдният министър има кадрови възможности за предложения, а не за решения за образуване на дисциплинарното производство срещу главния прокурор Иван Гешев.

Киселова: Оставката на Цацаров е персонален въпрос

Киселова: Оставката на Цацаров е персонален въпрос

Реформата в съдебната система е осъществена на 1/3

За убийството на собственичка на аптеки в Русе, Рашков обясни, че се касае за убийство в арменско семейство. МВР работи денонощно по случая, увери той и добави, че убийството е разкрито.

Това трябвало да го каже и прокуратурата в Русе, като се внесат искания за задържане под стража спрямо извършителя на убийството, ако вече не е направено. Има доста събрани доказателства за извършителите на престъплението, допълни Рашков.

Версиите за убийството са няколко, като разследващите органи успели да докажат една от тях като най-вероятната. Намерени са трупни части, като предстои да бъдат направени експертизи, които да идентифицират, че са от пострадалата, допълни Бойко Рашков.

Убитата жена в Русе била удушена, похитителите я следили над месец

Убитата жена в Русе била удушена, похитителите я следили над месец

Единият от извършителите се представил за полицай