Много грешки направихме. Една от тях е, че не можахме да комуникираме с избирателите какво точно правим и какви са целите, които искаме да постигнем. Това заяви в студиото на БНТ Божидар Божанов от ПП-ДБ. Като сериозна грешка всъщност Божанов открои, че са допуснали Делян Пеевски да стане говорител на правителството Денков - Габриел, но и ротацията се провали без да бъде довършена конституционната и съдебната реформа. "Всички разбирахме, че сглобката е риск", каза още Божидар Божанов.

По думите му именно затова и Христо Иванов подаде оставка тази седмица.

"С тази оставка не свършва, а започва нашият анализ на грешките. Предстои да влезем в детайли. Нотката на позитивизъм е, че по-голямата част от избирателите са си останали вкъщи, те не са припознали някой друг", обясни Божидар Божанов. 

Все още обща среща в рамките на ПП-ДБ не е имало.

ЦИК на 100%: ДПС се застопори с 3% преди Промяната
Обновена

ЦИК на 100%: ДПС се застопори с 3% преди Промяната

ГЕРБ сигурно държат първото място, ПП "Величие" влиза в НС с 4.65%

Божанов категорично обаче отхвърли възможността да се бърка и да дава съвети на други партии дали там да има оставки. В рамките на коалицията има отделни партии и те взимат самостоятелно решенията си според пътя, който са извървели, и според развитието си.

Божидар Божанов бе и категоричен обаче, че коалицията ще остане в този формат и не се мисли нито за разделяне, нито за разпадане. Аргумент за това е, че доверието на тези избиратели, които са гласували за тях сега, са им го дали в този формат. Също така заяви, че ПП-ДБ остава в опозиция.