Бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков организира своя политическа формация от Дубай.

Гражданската платформа "Българско лято" е отворена за партньори и доброволци. Целта е превръщането ѝ в политическа партия и участие в следващите парламентарни избори, съобщиха организаторите на новата политическа формация на електронните пощи на медиите.

"Българско лято" официално започна да работи от 10 август 2020 г. Платформата е създадена и ще бъде подкрепена от Васил Божков. Той я предоставя на българските граждани, независимо къде се намират по света, като алтернатива на досегашното управление и политическа власт", пишат организаторите на новата политическа формация.

Целта на бъдещата партия е да участва на следващите избори. "Програмата на партията ще бъде създадена от самите участници в платформата. Те сами и изцяло прозрачно ще имат възможност да предлагат, гласуват и избират своите лидерите на местно и национално ниво", обещават сподвижниците на Божков.

Те уверяват, че новата партия ще се структурира и развива чрез новите технологии.

Припомняме, на 25 септември 2017 г. шоуменът Слави Трифонов обяви кастинг за кандидат-политици. По-късно тайно от медиите си направи и партия.