Слави Трифонов изпрати писмо до медиите, в които призовава образовани професионалисти, които желаят да променят бъдещето на България, да се покажат.

"Уважаеми българи, които сте в България и по света, вие имате историческата възможност да участвате в една безпрецедентна промяна, която да направи България прекрасно и желано място за живеене", заявява Слави Трифонов и призовава:

"Ако сте добър професионалист във вашата област, ако сте образовани и наистина искате да промените страната, без да сте зависими от някого, покажете се!"

Слави Трифонов търси българите, които да ни измъкнат от 27-годишната каша

Слави Трифонов търси българите, които да ни измъкнат от 27-годишната каша

Тъжна, тъжна, тъжна работа, заявява шоуменът

Призивът е в съответствие с отвореното му писмо, в което заявява, че започва да търси хората, които могат да измъкнат страната ни от "тази 27-годишна каша", с което постави начало на политически проект.

Припомняме, инициативен комитет около шоуто на Слави Трифонов организира подписка с искане за провеждане на референдум през миналата година. Макар и до гласуване да стигнаха само част от въпросите,референдумът се проведе заедно с изборите за нов президент, спечелени от Румен Радев. Именно неговата победа беше мотив Бойко Борисов да подаде оставка отново и така разглеждането на референдума беше допълнително затормозено.

Слави Трифонов: Депутатите суспендираха конституцията

Слави Трифонов: Депутатите суспендираха конституцията

На зла круша – зъл прът, заканва се шоуменът

Резултатите от гласуването, според ЦИК, не направиха задължителни прилагането на тезите от референдума, но избирателната активност беше достатъчна, така че въпросите да трябва да влязат в Народното събрание.

Нито предишното, нито настоящото народното събрание обаче не проявява активност в тази посока.

Макар и да оспорва резултатите от гласуването, ВКС отхвърли оконтачателно иска., на което шоуменът отговори също с гневно писмо.

Слави Трифонов вече веднъж излиза на протест пред Народното събрание, където в продължение на дни настояваше народните представители да изпълнят задълженията си. А и ангажиментите, които вече са поели. Припомняме, в деня на оставката си след драматичната победа на президента Румен Радев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че неговата партия ще поеме инициативата и ще изпълни волята на народа, въпреки че като цяло мнението в партията не подкрепя идеите за промени.

Слави спря протеста, но наблюдава депутатите още 2 месеца

Слави спря протеста, но наблюдава депутатите още 2 месеца

Нищо не е приключило и нищо не е свършило, заявява шоуменът

Ето пълния текст на писмото на Слави Трифонов:

Вълнува ли ви това, което се случва в България? Знаете ли че, за да се подобри начинът ни на живот, трябва да реагираме като общност, а не като отделни индивиди? Харесва ли ви това, което виждате в българските политици? Знаете ли, че те всъщност ни представляват постоянно и нашият ангажимент да ги следим и контролираме е ежедневен, а не се изчерпва само с изборния ден? И въобще, пука ли ви за това, което се случва в България?

През всичките тези години задавах въпроса "Защо не се включиш в политиката?" на всеки свестен, талантлив и морален човек, когото срещах. И отговорът винаги, ама винаги, беше един и същ - "Политиката е мръсна работа, не искам да се занимавам с тази гнусотия". Колко логично и страшно. Мисля, че критерият, с който избираме хората, които ни представляват в Парламента, трябва тотално да се промени. А, освен че аз мисля така, така мислят и два милиона и половина българи, които безапелационно казаха на законен референдум, че искат мажоритарен избор.

Уважаеми българи, които сте в България и по света, вие имате историческата възможност да участвате в една безпрецедентна промяна, която да направи България прекрасно и желано място за живеене. Нормално място за нас, за децата ни, за родителите ни. Ако искате да бъде така, ако наистина искате - сега е моментът. Ако сте добър професионалист във вашата област, ако сте образовани и наистина искате да промените страната, без да сте зависими от някого, покажете се.

Изпратете ни подробна информация за себе си и контакт за обратна връзка на имейл: slavi@referendumbg.com.

В крайна сметка думата "република" идва от "res publica" и означава "общи дела". Защото политиката не е мръсна работа, а мръсните хора в нея я правят такава.