Шоуменът Слави Трифонов излезе на 15 септември с отворено писмо до българския народ, в което заявява, че започва да търси хората, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша, в която е страната ни.

"Уважаеми съотечественици, доказателствата за некадърността и неморалността на сегашната политическа класа са постоянни. За съжаление бих казал - ежедневни.

Тъжна, тъжна, тъжна работа", започва кървавото си писмо Слави Трифонов, който вижда постоянна демонстрация на некомпетентност и арогантност от страна на политическата класа.

Слави Трифонов: Депутатите суспендираха конституцията

Слави Трифонов: Депутатите суспендираха конституцията

На зла круша – зъл прът, заканва се шоуменът

Той се позовава на трите и половина милиона подписа, събрани на референдума от инициативния комитет на Слави Трифонов, като основателна причина да се мотивира за още действия.

"Референдумът продължава и това продължение неминуемо ще доведе до отвоюване от страна на народа на гражданските му права", посочва Слави Трифонов и заявява:

"Ние от инициативния комитет смятаме, че хората, които представляват държавата, родината и нас самите, не притежават нито необходимия капацитет, нито необходимите качества, нито необходимия морал за да бъдат наречени политици и държавници."

Това, според него не означава обаче, че такива българи няма.

Имам право да имам позиция, разгневи се Слави Трифонов

Имам право да имам позиция, разгневи се Слави Трифонов

Това е цензура като от времето на Жан Виденов и Иван Костов

Трифонов е убеден, че и в България, и по света със сигурност има талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша.

Слави Трифонов гарантира, че ще направи всичко възможно:
"Започвам от днес да търся такива българи. Ще ги намеря. Ще ви ги представя. И вие сами ще решите дали искате тези българи да заместят сегашната политическа класа", казва Слави Трифонов и завършва емоционално с:

"Защото няма такава държава, но има такъв народ."

Слави отива да си търси правата пред парламента

Слави отива да си търси правата пред парламента

Срамувам се, че допуснахме да се получи така, пише шоуменът

Припомняме, инициативен комитет около шоуто на Слави Трифонов организира подписка с искане за провеждане на референдум през миналата година. Макар и до гласуване да стигнаха само част от въпросите, референдумът се проведе заедно с изборите за нов президент, спечелени от Румен Радев. Именно неговата победа беше мотив Бойко Борисов да подаде оставка отново и така разглеждането на референдума беше допълнително затормозено.

Резултатите от гласуването, според ЦИК, не направиха задължителни прилагането на тезите от референдума, но избирателната активност беше достатъчна, така че въпросите да трябва да влязат в Народното събрание.

Нито предишното, нито настоящото народното събрание обаче не проявява активност в тази посока.

Референдумът на "Шоуто на Слави" двойно обречен

Референдумът на "Шоуто на Слави" двойно обречен

Юристи разкриват процедури, които провалят допитването

Макар и да оспорва резултатите от гласуването, ВКС отхвърли оконтачателно иска., на което шоуменът отговори също с гневно писмо. 

Слави Трифонов вече веднъж излиза на протест пред Народното събрание, където в продължение на дни настояваше народните представители да изпълнят задълженията си. А и ангажиментите, които вече са поели.
Припомняме, в деня на оставката си след драматичната победа на президента Румен Радев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че неговата партия ще поеме инициативата и ще изпълни волята на народа, въпреки че като цяло мнението в партията не подкрепя идеите за промени.