В минутите, когато в пленарна зала, народните представители гласуваха за трети път начело на правителството да застане лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и предложения от него състав на коалиционно правителство с Обединените патриоти, от свое име шоуменът Слави Трифонов разпрати позиция до медиите.

Той са заканва, че отива да си търси правата пред парламента. Не за първи път от името и на колектива, който организира и проведе референдума, Слави Трифонов отправя такава закана спрямо политическата класа и по-конкретно към партиите в 43-то и 44-то Народно събрание, които не се занимаха с обсъждането на резултатите от референдума.

Слави Трифонов с ултиматум към новите депутати

Слави Трифонов с ултиматум към новите депутати

Или идва пред НС да отвоюва гражданските си права

Цялата позиция на Слави Трифонов:

Българският политически елит се е самозабравил.

Срамувам се, че допуснахме да се получи така - шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник - българския народ. Три милиона и половина гласуваха на Референдума. Два милиона и половина с положителен отговор. Като един от тези хора, извървях всички законови стъпки, въпреки пречките, за да се приеме решението на гласувалите на референдума. Но явно желанието за власт е по-силно. И от морала, и от законите.

Затова аз отивам да си търся правата пред парламента.

Като трибуна на моята гражданска позиция ще използвам единственото останало свободно медийно пространство в България - интернет. А в предаването* си довечера ще говоря за събитията пред парламента в Скопие.

*Припомняме, че в последните месеци "Шоуто на Слави" беше два пъти сваляно от ефир, като последния път то влезе и в конфликт с телевизията, за която то е външна продукция, както и с конкурентната на БиТиВи - Нова телевизия след демонстративното напускане на разследващия журналист Васил Иванов.