Парламентарната група на ГЕРБ са готови да отговорят на очакванията на хората, участвали в референдума за смяна на избирателната система.
На брифинг в парламента Димитър Главчев обясни, че партията му внася проект за решение, с което се подкрепя мажоритарната система. От ГЕРБ одобряват и задължителното гласуване, и драстично намаляване на партийната субсидия.

Трябва правна комисия да изготви в спешен порядък съответния доклад, обясни Главчев.

Подкрепяме волята на избирателя, заяви председателят на правната комисия Данаил Кирилов.

Припомняме, референдумът по три въпроса, организиран от Слави Трифонов, не е със задължителен характер, тъй като не му достигат около 12 000 гласа.

Централната избирателна комисия обяви окончателните резултати от допитването на 6 ноември 2016 г. и ги изпрати за обсъждане в парламента.

Слави Трифонов се съмнява в цифрите от референдума

Слави Трифонов се съмнява в цифрите от референдума

Обвини ЦИК в чудовищна манипулация

Вчера освен че обяви категоричното си решение да подаде оставка, премиерът Борисов изненадващо подкрепи с изказването си въпросите от референдума и даде заявка партията му да подеме инициативата. Подобна заявка вече също даде лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На брифинга в парламента стана ясно, че герберите са готови и с промяна в закона за политическите партии за отпадане на субсидията.

Иначе управляващите дават срок промените да влязат в зала за второ гласуване на 15 декември.

Разработваме детайлно предложение за въвеждане на мажоритарна избирателна система, обясни Данаил Кирилов. Той се надява да има достатъчно време, за да се привлекат експертите в сферата и очакват много предложения в областта за избирателната система. В правна комисия щели да се изкажат и неправителствени организации.

За отпадането на субсидията има идея да се чуе и становището на Сметната палата.

ГЕРБ е последователна в своите послания, заяви и депутатът Десислава Атанасова. Можем да чуем волята на суверена, подчерта депутатката и допълни, че от партията не се страхуват от вота на българите. Те оценявали политическата обстановка.

За утрешната среща по темата за бюджета с Корнелия Нинова, Десислава Атанасова отсече, че там ще разговарят лидерите.