Лидерът на БСП Корнелия Нинова е поканила на среща председателите на другите парламентарно представени партии. Срещите между ръководствата на парламентарните групи ще се проведат утре в Народното събрание, в рамките на парламентарното заседание, съобщават от партийната централа.

Нинова днес е разговаряла с тях и е получила съгласие и разбиране от тяхна страна, че заедно и отговорно трябва да гарантират законовия ред в България и да не допускат политическа нестабилност.

От централата на червените подчертават, че Конституцията на страната регламентира целия път, по който трябва да се върви след оставката на правителството и това трябва да се случи със спокойно и държавническо отношение.

Припомняме, че снощи премиерът Бойко Борисов удържа на думата си и подаде оставка, след като подкрепеният от БСП Румен Радев разгроми Цецка Цачева на балотажа на президентските избори. Той подчерта, че след като получи мандата за съставяне на кабинет и го върне, ако искат БСП могат да си направят правителство с ДПС и Радан Кънев.

От своя страна Корнелия Нинова бе категорична, че ще върне проучвателния мандат, тъй като с 38 депутати няма да участва в управлението. Ще се борят за първа политическа сила на предсрочни избори. Освен това Нинова е категорична, че няма да приеме покана на ДПС за съставяне на правителство.