Червените обмислят законодателни изменения за резултатите от референдума. Всички партии трябвало да се съобразят с желанието на 3,5 милиона българи.

Парламентарната група ще внесе предложения по трите въпроса за промени в Изборния кодекс, обясни соцлидерът Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. Предстои да се обсъдят конкретните законодателни идеи на левицата.

Мажоритарният вот не бил чужда идея за столетницата. Субсидията трябва да се намали, категорична бе Корнелия Нинова. Не бива в момента да мислим за партийния си интерес. Спешно трябва да се коригира цялата политическа класа, смята още тя.

Резултатът от референдума ясен на ЦИК до петък
Обновена

Резултатът от референдума ясен на ЦИК до петък

Предстои ЦИК да направи анализ на грешките в тях

Припомняме, че резултатът от референдума ще бъде обявен в петък. В момента се въвеждат повторно протоколите на секционните избирателни комисии (СИК), които вчера са били приети в ЦИК заедно с протоколите на Районните избирателни комисии (РИК).

След това предстои ЦИК да направи анализ на грешките в тях, както и евентуално да извърши определени корекции и да се произнесе в срок.

Припомняме, вчера Слави Трифонов обвини ЦИК в "чудовищна манипулация"с гласовете за референдума. От Комисията отказаха коментар.