Днес Слави Трифонов няма да излиза на протест пред Народното събрание. В последните шест дни всеки ден шоуменът и един от организаторите на референдума, който се проведе едновременно с президентските избори, си донасяше столче на жълтите павета пред Народното събрание и напомняше на народните представители, че според законите на страната трябва да разгледат резултатите от провелото се народно допитване.

Слави отива да си търси правата пред парламента

Слави отива да си търси правата пред парламента

Срамувам се, че допуснахме да се получи така, пише шоуменът

Днес Слави Трифонов констатира, че явно да приемеш волята на суверена, изразена в референдум, е нещо много сложно. Поне така изглежда според действията на българските депутати.

А всъщност е толкова просто. Има референдум. Суверенът се е произнесъл категорично. Депутатите го приемат. И... както казва един популярен български боксьор - "продължаваме напред"

Според Слави Трифонов началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи е дадено, след като както от ГЕРБ, така и от БСП обявиха, че внасят за обсъждане мажоритарната избирателна система.

Марешки писал SMS на Слави Трифонов с оферта да внесе предложенията му

Марешки писал SMS на Слави Трифонов с оферта да внесе предложенията му

Готов е да обсъди идеите му

Сега обаче, според Трифонов, ще стане ясно дали това е театър, с цел трупане на народна любов или са реални действия, с цел приемане на мажоритарния избор в два тура, намаляване на държавната субсидия на един лев и задължително гласуване на избори и референдуми.

От действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес. Нищо не е приключило и нищо не е свършило, завършва отвореното си писмо Трифонов.

Депутатите се разсейват за референдума, подсеща Мая Манолова

Депутатите се разсейват за референдума, подсеща Мая Манолова

Единият от въпросите е свързан с партийната субсидия, припомня омбудсманът