Лидерът на столичните социалисти очаква предстоящият Конгрес на БСП да извади партията от вцепенението и безплодното празноговорене и да я върне на терена на действителния обществен ред. Там където са проблемите на хората, уточни той.

„Конгресът трябва да ни върне на пътя към властта и  да ни води към победата”, заяви Калоян Паргов. Той посочи, че с досегашната псевдолява фразеология БСП няма да мръдне от мястото си и ще затъва още повече.  „Младите ще ни гледат с недоумение. Хората се питат що за лидери са тези, които вече 2 г. дават ляв мигач и не могат да вземат завоя”, коментира Паргов.

По думите му да кокетираш с чувствата, спомените и възгледите на възрастното поколение в партията е инструмент само за постигането на кадрова реализация в ръководните органи, но не е и действие, насочено към същинска промяна. „Докато се лутаме между идеологическите упражнения и историческите разходкиживотът минава покрай нас. Стоим извън дневния ред на обществото, встрани от проблемите на хората и се превръщаме в зрители и наблюдатели на политическия процес, а не в участници в него", констатира Паргов.

Според него на предстоящия 49-и конгрес трябва да се оцени критичната точка, до която е достигнало развитието на България, да излезе пред обществото с Програма на национално спасение, защото сега се поставя под риск самото съществуване на българската държавност и българската нация.

Предсрочни избори - задача № 1, обяви БСП София
Обновена

Предсрочни избори - задача № 1, обяви БСП София

Градската организация била заложник на националното ръководство на партията

 По думите му, Конгресът на БСП трябва да постави няколко приоритета и открои първият от тях - борбата за преодоляване на неравенството. Той визира несправедливостта към детето, което го оставят с джип пред колежа и другото, което пътува през три села, за да отиде на училище, както и несправедливостта при поемането на здравната грижа за хората, несправедливостта на законите, облагодетелестващи монополитите и картелите.

„Има начин лявото разбиране за политика да бъде преведено на всекидневен и разбираем език, да бъде освободено от лозунгите и идеологическите клишета, да бъде вписано в концепцията за национално съгласие, съгласно, което нашата партия постигна най-големите си успехи – мирният преход”, каза още Паргов  „Нуждаем се от всекидневни прагматични действия и решения на злободневните проблеми”, каза още той.