Докладът на ЕК за върховенството на закона у нас не е изненада за нас. Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков на брифинг в централата на партията.

Социалистите многократно подчертавали проблемите, но е крайно време да разберем и Комисията да се престраши да го каже, че липсва каквато и да е индикация правителството да има идея и воля за промяна.

Влизаме в една спирала и за България ще се говори все по-често и по-често в Европа. Ние като граждани трябва да се възползваме от този процес, а не да замитаме проблемите под килима, а да кажем, че правителството не може да се справи и оставката му е задължителна, категоричен бе Крум Зарков.

Десислава Ахладова чете доклада на ЕК като положителен и обективен
Обновена

Десислава Ахладова чете доклада на ЕК като положителен и обективен

Ясно се очертавали постигнатите резултати от сътрудничеството ни с ЕК

За България докладът на върховенството на закона е опис, че държавата се управлява задкулисно, корумпирано и незаконно, а институциите не могат и не искат да се справят. Това е доклад за изгубеното време, защото поне от четири години тежките критики в доклада били поставяни като въпрос няколко пъти от БСП, напомни Зарков.

За тези години нито един от проблемите не е решен, а са се появили няколко нови проблема. Старите проблеми остават и днес, коментира Крум Зарков.

Липсата на присъди за корупция също не било новина, но отново била на челните страници на доклада на Европейската комисия. Нито един от проблемите не е решен, а се задават нови - пълната деградация на законодателния процес, посочи Зарков.

Румен Радев за доклада от ЕК: Това го говоря от много отдавна

Румен Радев за доклада от ЕК: Това го говоря от много отдавна

Липсата на резултати от борбата с корупцията изведе хората на улицата

Затворено е също така самото управление, което стеснява мястото на гражданското общество в правенето на политика. Това също било отбелязано в доклада на ЕК.

Припомняме, днес ЕК представи последния си доклад по новия механизъм за върховенството на закона.

Правосъдният министър Десислава Ахладова заяви, че той е положителен, обективен и ясно очертаващ постигнатите резултати от сътрудничеството с ЕК.

От своя страна президентът бе лаконичен в оценката си за доклада, подчертавайки, че той самият говори това много отдавна.

ЕК отчете, че българите протестират заради политическата корупция
Обновена

ЕК отчете, че българите протестират заради политическата корупция

Евродокладът обръща внимание на съдебната системата и връзките между политици и медии