Депутатът от "Коалиция за България" Христо Монов се извини на „интернет лумпените".
Вчера той взриви социалните мрежи, определяйки като такива протестиращите граждани, излезли по улиците на България през последната седмица.

Аз вече се извиних на тези, които са се припознали като такива, заяви Монов в кулоарите на парламента. Подобен призив към него отправи и колегата му Ангел Найденов, който също се извини за изказването на Монов.

Последният каза, че няма причина да напуска Народното събрание.
Съжалявам, че така са прозвучали, защото загрижеността ми беше за нещо друго - затова, че действително има този културен парадокс, че най-големите достижения на човечеството понякога за съжаление работят срещу нас, каза още социалистът и даде пример с Китай, където има над 25 милиона интернет зависими, които се лекуват.

Световната психиатрична асоциация обяви интернет зависимостта в една от най-страшните, обясни Монов, който е и психолог.

Той не приема да се казва, че сега протестите са били интелигентни, а през февруари не са били: „Мисля, че хората, които бяхме през февруари на улиците, не сме с различно IQ от тези, които сега протестират."

Като човек, който доста години се занимава с психотерапия, на Монов не му се разминаха и въпросите за поведението на лидера на Атака Волен Сидеров.

Някои хора са доста добри артисти, влезли са в роля и играят чудесно, заяви депутатът, пояснявайки че има предвид ролята на бунтара.

Срещу изказването на Монов вчера трима - четирима души се събраха на протест пред партийната централа на БСП с искания за оставката на депутата.