Промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро.

Нинова представи Декларация за свободни и честни избори, приета от Изпълнителното бюро и около която левицата ще търси обединение.

Левицата започва разговори за честни избори. В четвъртък и петък столетницата ще разговаря с по десет извънпарламентарни партии и граждански организации. Червените ще правят паралелно преброяване. От БСП ще предложат да бъдат покрити всички секции с членове, наблюдатели и застъпници.

Важно е всички да се обединим, каза Нинова.

Срещите ще се проведат на неутрален терен. Нинова подчерта, че БСП е готова да разговаря по темата и с Мая Манолова и Слави Трифонов. Поканата е да обединим усилия да гарантираме на българския народ и българските граждани, че всеки глас ще бъде зачетен, поясни още лидерът на социалистите.

Днес ПГ на БСП ще обсъди евентуални законодателни промени в изборното законодателство.

Правят втори фронт за честни избори

Правят втори фронт за честни избори

МИР и АБВ не са съгласни Отровното трио да обсебва протеста

Припомняме, през октомври миналата година "Отровното трио" обяви, че ще направи мрежа за честни избори и покани на работна среща основните извънпарламентарни сили.

На поканата на "Отровното трио" се отзоваха представители на ПП "Има такъв народ" и Гражданска платформа "Изправи се.БГ". Общата констатация на трите формации беше, че нито една политическа или гражданска организация извън властта няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина.

По-късно обаче партии обявиха, че създават втори фронт за честни избори, разграничавайки се от "Отровното трио", тъй като не бяха съгласни с провъзгласяването му за инициатор на протестите срещу властта.

Миналата седмица пък партия "Мир" предложи да бъде създаден Национален щаб за честни избори, в който да влязат всички политически партии, представители на ЦИК и на всички институции, отговорни за изборния процес.

"МИР" предлага Национален щаб за честни избори

"МИР" предлага Национален щаб за честни избори

Настояват за видеонаблюдение върху целия изборен процес, а не само върху броенето на бюлетините