Партии не са съгласни, че Отровното трио се е самопровъзгласило за инициатори на протеста. Това, което се случи, е само от полза на ГЕРБ и Бойко Борисов, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

News. bg припомня, че на 26 октомври се проведе среща между трите формации в отговор на поканата, отправена от Отровното трио миналата седмица.

На поканата на "Отровното трио" се отзоваха представители на ПП "Има такъв народ" и Гражданска платформа "Изправи се.БГ", които са сред извънпарламентарните политически сили, с шанс според социологическите агенции за участие в следващото Народно събрание.

Общата констатация на трите формации е, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина.

Славчев иска обединение на партиите за честни избори.

Нищо не се е случило за въвеждане на машинно гласуване на изборите, по думите му. Паралелното гласуване и с машина, и с хартия саботира машинното гласуване, според него.

Изборите са част от националната сигурност на страната, категоричен е той. За партия МИР проблем е броенето на бюлетините. Преходът в България ще приключи, когато в България се проведат честни избори, смята Славчев.

Лидерът на АБВ Румен Петков настоя за активна регистрация. Електронното гласуване също се заобикаля, критикува той. Резултатът са 600 хиляди невалидни бюлетини. Това обслужва ГЕРБ, категоричен е лидерът на АБВ.

Гласуваме два дни при епидемия
Обновена

Гласуваме два дни при епидемия

Правната комисия подкрепи идеите на ГЕРБ за машинното гласуване

Още през януари БСП настояваше за въвеждане на машинното гласуване още по време на последното обсъждане в парламента, включително и напуснаха парламента с ултиматум за това.

На 12 февруари премиерът Бойко Борисов даде зелена светлина за изцяло машинно гласуване на следващите избори.

Именно тази тема стана повод за оставката на шефката на Изборната комисия.

По-късно от ПП МИР съобщиха, че в дискусията са взели участие: Симеон Славчев - председател на ПП МИР, Георги Свиленски - народен представител и председател на предизборния щаб на БСП, Румен Петков - председател на ПП АБВ, Костадин Костадинов - председател на ПП Възраждане, Емил Емилов - зам.-председател на Българска социалдемократическа партия, Петър Клисаров - председател на ПП "Пряка демокрация", Владимир Симеонов - председател на ПП "Свобода", Георги Неделчев - председател на Български съюз за директна демокрация, представители на ПП "Нова зора", Коалиция "Ние гражданите", адвокат Албена Белянова - номинирана за председател на ЦИК от граждански и неправителствени организации, както и граждански и неправителствени организации, имащи за своя цел и приоритет провеждането на честни избори в България.