От БСП са готови по всяко едно време на денонощието да участват в извънредно заседание на парламента за разрешаване проблемите с доставката на ваксините.

Това заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов на брифинг в централата на партията. Коментарът на червените идва, след като днес премиерът Бойко Борисов разпореди ваксинирането с "Астра Зенека" да бъде спряно.

БСП има идеи за разрешаване на проблемите с ваксините и от самото начало на кризата червената партия активно се опитва да помага на своята нация за решаването на проблемите.

Социалистите не се фиксират върху конкретна ваксина, а върху такива, които са получили легализация в ЕС като цяло. БСП винаги има възможност да участва по въпросите на обществото с цел да се постигне национален консенсус, но не в името на съглашателството, а в името на нацията, категоричен бе проф. Михайлов.

Гражданката Нинова атакува МС с 15 въпроса за ваксините

Гражданката Нинова атакува МС с 15 въпроса за ваксините

Въпросите си тя задава на основание на закона за достъп до обществената информация

Не само БСП, а всички граждани имат правото да получат отговор на четири въпроса:

1. Защо, след като дни наред целият европейски съюз открито се занимава със странични реакции на ваксина, която е доставена в повече от 10 европейски държави и много от тях прекратиха работа, едва днес по обяд премиерът да разпореди спирането й, след като хората вече са ваксинирани с нея?

2. Шумно рекламираната по репортажи от телевизиите ваксинационна платформа изпраща хората на несъществуващи ваксинационни пунктове и им изпраща известия?

3. Количествата ваксини и техните разлики са поръчани от българското правителство. Стоенето на България на последно място по брой на ваксинирани не се дължи на ваксините, а защото са получени ваксини, с които има затруднения.

4. Защо при тези трудности с доставката на ваксини, правителството отказа да се обърне към други производители на ваксини, за да реши проблемите на нацията?

Защо се прехвърля отговорността върху РЗИ-тата и проблемите се решават регионално, запита още проф. Михайлов, според когото всички обяснения на правителството са несериозни и не са професионални.

Дариткова обвини БСП, че не познава закона за внасянето на ваксини у нас

Дариткова обвини БСП, че не познава закона за внасянето на ваксини у нас

Тя е категорична, че предложението им за Спутник V е лобистко

Според Филип Попов правителството си играе на руска рулетка със здравето и живота на хората. Правителството управлява държавата, така както управлява и здравната криза - хаотично, непоследователно и без грижа за хората, каза още той.

Припомняме, една от последните инициативи на ПГ на БСП преди парламентът да излезе в предизборна ваканция беше именно предложението страната ни да поръча и закупи руската ваксина. Отговорът тогава от властите бе, че договори се сключват през ЕК и само с одобрени от ЕМА производители.

Бойко Борисов спира ваксинирането с "Астра Зенека"

Бойко Борисов спира ваксинирането с "Астра Зенека"

Изчакваме писменото становище на ЕМА