Това не са крайните окончателни последни мерки. Имаме намерение да въведем и диференцираните тарифи, обясни в кулоарите на парламента енергийният експерт Таско Ерменков.

Той призова да не се спекулира с това дали ще се вдигне или ще спадне цената на електроенергията. Освен това призова, когато говорим за цените на електроенергията да се използват термини като справедливи и прозрачно образувани цени.
В България са най-ниските цени на електроенергия в Европа, но доходите са толкова ниски, че реално се получава, че са най-високи, обясни още Ерменков.

Той отказа да прави прогнози дали следващата година няма да има нови, по-високи цени, защото отделените сега суми може да не са налични.
През 2014 година ще имат социален бюджет, който ние ще приемем и в който ще се види дали наистина гледаме социално напред, заяви депутатът, уточнявайки, че бюджетът, който в момента разглеждат не е техен.

В момента поправяме грешки на хора, които са управлявали преди нас, хора, които са правили разходи, без да са ги бюджетирали и без да са видели откъде ще дойдат приходите и сега плачат защо има дългове. Ами ще има, като сте харчили, как няма да ги има, поясни още Ерменков.

Той изрази надежда и през есента да не се стига до втори „ремонт" на бюджета: „Надявам се от министерство на финансите да са си направили добре сметките. Но вие чувате, че прогнозата е доста напрегната. Силно се надявам да не се налага още една актуализация, но това зависи и от това до каква степен ще се подобри събираемостта на приходите."
В тази връзка той отбеляза: „Аз разбирам, че някои хора (Ваньо Танов, б.ред.) са болни и са на легло, но това не им пречи да си подадат оставката и да позволят на нови да седнат на тяхното място и да работят."