БСП благодари на правителството за мерките, "ненапрaвени 20 г." Борислав Гуцанов коментира и изброи в парламента постигнатото за пенсиите, ДДС и др. Още следващата седмица ще влезе със Закон за свръхпечалбите от енергийния сектор.

"Разчетите са направени, приключи коалиционната среща и с актуализацията на бюджета всички мерки ще са факт. Подкрепяме за горивата. По 50 лв. на дете е огромна помощ", посочи още той.

"Направено е най-доброто в тази трудна ситуация", обобщи Гуцанов. Георги Свиленски обясни, че предложението за необлагаем минимум не се приема, тъй като стойността на мярката е голяма.

ГЕРБ обяви, че лъжата е второто име на Петков

ГЕРБ обяви, че лъжата е второто име на Петков

Сачева зове пенсионерите да не слушат правителството

Мартин Димитров от "Демократична България" също коментира мерките на кабинета и коалиционните разговори. "Нещата, на които държахме, са приети", каза той. Прагът 100 000 лв. за регистрация по ДДС, иска се дерогация от ЕК, това ще е огромна помощ за най-малките фирми в България, намаляването на законовата лихва за плащания е важна за всички длъжници и ще има намалее 2.5 пъти за всички граждани.

По предложение на ДБ деференцираното ДДС за парно и газ ще важи една година, за което те са убедили партньорите. Постиганата е сделка за отстъпката за гориво 25 ст. да е за най-евтините горива, дискусията е стигнала до извода да е еднократен лимитът за 50 литра", каза той. От думите му стана ясно, че ще се доизяснява в разговори дали да е на всяко зареждане 50 литра и ще е нужно да се показва талонът на автомобила.

Възраждане поискаха оставката на кабинета

Възраждане поискаха оставката на кабинета

Способен ли е уж българският Министерски съвет да разбира командите на ЕК?

"Мерките ще помогнат хората да покрият по-високите цени, ДБ държи бюджетният дефицит да не се увеличава над договореното, което е гаранция за неувеличаване на инфлацията", каза Димитров. За 0% ДДС за хляба десните се опасяват и искат отговор от кабинета - да я комбинират с разговори с организациите с цел да се намали цената на крайния производител.

При 9% ДДС на вино и бира, Василев предпочел нулева ставка на хляба

При 9% ДДС на вино и бира, Василев предпочел нулева ставка на хляба

Коалицията единна и в незнанието нулев ДДС на хляба ще намали ли цената

Любомир Каримански от "Има такъв народ" коментира, че "не е имало достатъчно данни за въздействието им върху отделните групи". Така спуснати как ще работят, зачуди се той. ИТН обаче е съгласен с голяма част от мерките, ПГ смята, че ще работят, уточни Каримански. Към някои от тях обаче той има резерви, а като пример, че не е ясно за тютюневите изделия как ще се облагат с по-висок акциз. "Не видяхме изчисленията на НОИ и за социалните мерки", посочи още Каримански.

Костадин Костадинов от "Възраждане" бе категоричен, че кабинетът не е чул техните предупреждения, а с цените на газа решението е не да се дават пари, а да не се вземат.

Мерките с ДДС-то на хляб и акциз било "тук-там". Костадинов поиска вместо това да се предоговорят проблемите с енергийната система. "ЕК казала, че не е проблем да се плаща по начина, по който иска "Газпром". Да се възстановят отношенията с "Газпром", за да не се плати всичко от нас, защото Петков и Василев решили да се борят с Владимир Путин", поиска Костадинов.