БСП и ГЕРБ се скараха за икономическия растеж. Тон даде Александър Иванов от управляващата партия.

Съзнателно или поради неинформираност пророкуването на БСП за икономическия растеж се оказа поредната фалшива новина, захапа той левите. Официалните данни на НСИ не били в унисон с пророкуваните от БСП, по думите му. През миналата година БВП възлиза на над 118 млрд. лв. БВП за 2019 г. по предварителни данни нараства с реално изражение с 3,4 % спрямо 2018 година.

Хвърлената от експерта на БСП Румен Гечев финансова бомба, че ръстът на българската икономика е под 1%, ни пращаше на само на опашката на икономическото развитие в Европа, но ни връщаше в безкрайната чакалня и висок кредитен рейтинг, изтъкна Иванов. По думите му социалистът "залепи черно клеймо на България", че лъжем стратегическия си партньор в лицето на ЕС.

БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради търкането на талончета в НСИ

БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради търкането на талончета в НСИ

Гечев критикува "захарния памук" на правителството за растежа и БВП

От БСП разчитате на късата памет, че хората са забравили как по ваше управление държавата фалира в края на 90-те години на миналия век, заяде се депутатът от ГЕРБ. Той не пожела да коментира подхода, който червените експерти, според него, избрали да направят на БВП. "Услужливо на тяхната конспиративна теория, че данните са манипулирани бяха забравили втория метод за засечка на данните, а именно производствения", разкри Иванов. Правителството се гордеело с намаляването на сивия сектор у нас през последните години. Постиженията в тази сфера било оценени и от независими агенции.

Социалистът Румен Гечев обвини герберите, че натаманили данните на статистиката. От думите му станало ясно, че около 4 милиарда лева не били отчетени за януари 2019. След сигнала от левите изведнъж тези пари се появили. От НСИ обяснили, че документите от Агенция "Митници" закъснявали с 28 дни, а често и с до два месеца. Гечев изтъкна, че инвестициите не се бавели и бе категоричен, че обществото било подведено.

Припомняме, в края на февруари Румен Гечев обвини Борисов в манипулация на статистическите данни и заяви, че България лази по дъното на ЕС. Седмица по-късно БСП поиска оставката на премиера и на финансовия министър с обвинението, че НСИ приличала на триене на талончета.

Гечев: Борисов манипулира икономическите данни - лазим по дъното на ЕС

Гечев: Борисов манипулира икономическите данни - лазим по дъното на ЕС

Затова премиерът дал заден ход за чакалнята за еврозоната