БСП излиза от пленарна зала.

Днес ще поискаме среща с всички европейски посланици, обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

ГЕРБ минират националното съгласие, обяви Корнелия Нинова. Затова червените ще разговарят с посланиците.

Ще се оплачат за вчерашното поведение на председателя на НС Димитър Главчев и ще им представят приоритетите на левицата за европредседателството ни. Вчера Кристиян Вигенин е трябвало да внесе доклад за общо решение за европредседателството. 

Така депутатите на БСП напускат парламента до оставката на Главчев. Припомняме, по-рано днес от БСП внесоха подписите за искане на оставката на председателя на парламента. Днес е вторият ден, в който работата на Народното събрание преминава под знака на конфликта между социалистите и Главчев, след като вчера след разменени декларации и реплики Димитър Главчев наложи наказание на лидера Корнелия Нинова и депутата Антон Кутев

БСП с наказателна акция срещу Главчев
Обновена

БСП с наказателна акция срещу Главчев

Социалистите бойкотираха кворума

От думите на Нинова стана ясно, че народните представители ще влязат само за гласуването на оставката, за бюджета и вота на недоверие. Ще си платим глобите, увери соцводачът.

От думите й обаче стана ясно, че социалистите ще участват в комисиите на парламента, но няма да влязат в пленарна зала и утре за парламентарния контрол. На въпроса на News.bg дали утре ще участват в дебата за демографската политика, иницииран именно от БСП, Нинова отсече, че няма да се включат и в него, нищо че в НС трябва да им докладва вицепремиера Валери Симеонов.

Припомняме, че и вчера, след като председателят на парламента наказа Корнелия Нинова и Антон Кутев, социалистите излязоха от пленарна зала, а от ДПС, които ги подкрепиха, обявиха, че събирането на кворум е проблем на управляващите. Така за редовността на пленарните заседания ще трябва да се разчита на присъствието на депутатите на Веселин Марешки. 

Главчев няма морално право да е председател на НС, убедени ДПС

Главчев няма морално право да е председател на НС, убедени ДПС

ДПС не напускат трайно залата