Делегатите на XIV-та конференция на БСП-София излязоха с остра позиция до служебния министър-председател Стефан Янев по повод уволненията на заместник областния управител на София Цветелин Софрониев и служители в администрацията, които са членове на партията.

"Цветелин Софрониев е с над 20 години стаж във всички нива на местната и държавна администрация, с юридическа правоспособност и дела на всички нива на правораздавателната система от Районен до Върховен административен, Върховен касационен и Конституционен съд. Ние нямаме съмнение в неговите професионални, делови и морални качества, защото в годините ги е доказвал многократно", се изтъква в декларацията.

Стефан Янев назначи нови заместник областни управители

Стефан Янев назначи нови заместник областни управители

Това съобщи Министерски съвет

Според столичните социалисти на 28 септември без никакви мотиви, по предложение на областния управител на София Цветелин Софрониев е освободен от длъжност със заповед на министър-председателя, а заедно с него и други служители, които са членове на БСП.

"Няма да толерираме подобно отношение към доказани професионалисти, които в нито един момент от професионалната си кариера не са потъпкали или пристъпили закона и почтеността, и апелираме министър-председателят да преразгледа решението си. В противен случай ще считаме, че служебното правителство на думи декларира, че е водено от професионализма и почтеността, но на практика се оказва невярно", подчертават още от софийското БСП. 

Позицията е подписана от 116 делегати на конференцията на столичните социалисти.