Категорично Димитър Главчев не трябва да е премиер. Това заяви на брифинг и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров.

Според него досегашният служебен министър-председател не може да даде гаранция за своята безпристрастност.

Парламентарната група на БСП обаче даде заявка, че ще присъства на клетвата на служебния кабинет в Народното събрание, в случай че има такава.

"Отказът на Главчев да даде категоричен отговор дали ще остане министър Калин Стоянов потвърждава констатацията ни, че той не може да даде гаранция за своята безпристрастност. И поради действията му и заради биографията му, видимо свързана с една определена политическа сила", изтъкна Зафиров.

Столетницата е категорична, че Калин Стоянов не може да бъде вътрешен министър.

Зафиров заяви, че партията подкрепя действията на президента Румен Радев и исканата оставка на вътрешния министър.

В следващото Народно събрание БСП ще предложи промяна на Конституцията и връщане на старото положение, най-вече в частта за начина на избор на служебни правителства.

Припомняме, по-рано днес президентът връчи мандат за съставяне на служебно правителство за втори път на Димитър Главчев. Очаква се до понеделник да стане ясно дали ще бъде сформиран кабинет, като това ще зависи най-вече от въпроса кой ще бъде посочен от Главчев за вътрешен министър.

Преди дни държавният глава отказа да подпише указа за съставяне на кабинет на Горица Грънчарова-Кожарева тъкмо защото тя предложи начело на МВР да остане Калин Стоянов.

Румен Радев заръча на Главчев да бори купения и корпоративния вот

Румен Радев заръча на Главчев да бори купения и корпоративния вот

С правителството си да докаже, че няма зависимости