Ние нямаме никаква пряка връзка с този случай. БСП пак са неподготвени и пак клеветят.

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти във връзка с намесването на повереното й ведомство в сделката за продажба на т.нар. Царски конюшни в София.

МВР не е получавало искане за съгласуване или за становище за тази сделка, категорична бе Бъчварова.

Тя посочи, че сутринта е имало съвещание при премиера Бойко Борисов със шефове на инспекторати. Възложена е проверка от премиера, информира още Бъчварова. Тя уточни, че ако се установят нередности по сделката очакването на премиера е областният управител да си поддаде оставката, а ако не го направи, той самият щял да му я поиска.

„Има доста съмнения, но все пак очакваме да видим по документация какво се е случило – има становище от МРРБ,  от МВР – няма”, коментира Бъчварова.

Тя уточни, че този процес тече от 2006 г. от времето на тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

„Продажбата на парцела се прави още по времето на министър Гагаузов и той е прехвърлил продал останалата част от терена на този, който е съсобственик на целия терен”, коментира министър Бъчварова.
За тази сделка няма информация по надлежния ред и до премиера, възмути се обаче Бъчварова.

Тя заяви, че няма да коментира сделката, докато не види всички документи - което се очаквало да стане до обяд. Проверката на документацията е възложена на Инспектората към Министерски съвет.