БСП са възмутени от това, че при приемането на удължителния бюджет, който следва да действа временно, докато се не се гласува редовна финансова рамка, мнозинството в парламента не е приело предложението им на 15 септември да се даде 300 лева помощ освен на първолаците, също така и на децата от 2, 3 и 4 клас.

"Станахме свидетели на нещо ново. На практика колегите от ГЕРБ и ПП/ДБ направиха търговия с децата от 2, 3 и 4 клас. Те не се съгласиха с нашето предложение 2, 3 и 4 клас също да получат подкрепа от 300 лева в началото на учебната година. А колегите от ГЕРБ, за да не подкрепят това нещо, те си оттеглиха предложението, с което на практика ние и ГЕРБ след нас подкрепиха да забраним на правителството да използва фискалния резерв и европейските средства. Тоест срещу помощите на децата дадоха разрешение на правителство да ползва тези средства", коментира финансовото острие на социалистите Румен Гечев.

Депутатите смятат кои деца от 2 до 4 клас да получават помощи

Депутатите смятат кои деца от 2 до 4 клас да получават помощи

НС гледа на второ четене промени в разпоредбите на Закона за държавния бюджет

Попитан от News.bg не е ли резонно такива политики да се залагат в редовен бюджет, Гечев контрира - с оглед разногласията между ГЕРБ и ПП/ДБ не било ясно дали въобще ще има редовна финансова рамка.

"Сега можем само да предположим колко време ще работи правителството, защото виждате, че още от първите дни т.нар. "партньори" се търкалят, хванати за гушите и се карат за постове."

Червени депутати държат на авторството върху пера от бюджета

Червени депутати държат на авторството върху пера от бюджета

Управляващите крали идеите на БСП