Служебното правителство да бъде представено в разумни срокове. Кандидатът за министър-председател се нуждае от време, за да види кои министри ще предложи - кои ще останат от старите министри и кои ще бъдат заменени. Служебното правителство не може да бъде обявено за 48 часа. Tова заяви председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов пред журналисти в Партийния дом.

Той е на мнение, че е най-важното да има експертен, а не партиен кабинет, който да се занимава с реалните проблеми пред страната. Необходимо е стабилно управление на държавата и да престане това безумие - за 3 години седми поред предсрочни парламентарни избори, изтъкна Гуцанов.

"Трябва да има експертен кабинет, който да припознае няколко национални приоритета и това да бъде обединяващото. Най-лесното е с един човек да се разделиш и да се скараш, но магията е как да направиш обединение за по-добрия начин на живот на хората и на България", каза Гуцанов.

Пеевски обвини Радев, че не назначава новия служебен кабинет, за да се пече на морето

Пеевски обвини Радев, че не назначава новия служебен кабинет, за да се пече на морето

А хора на президента обикаляли кабинета на Горица Грънчарова

Борислав Гуцанов отрече още веднъж Горица Грънчарова-Кожарева да е член на БСП. Заяви и че никой не е търсил БСП за служебни министри. Гуцанов не се нае да коментира дали има намеса пряко в служебния кабинет от политически партии

Той отказа да коментира и акцията на прокуратурата в имотите на Румен Гайтански-Вълка. Според Гуцанов обаче е доста притеснително да се изтегли кредит от 150 млн. лв., който да е необезпечен.