Пакетирането на различни типове коалиции точно в този парламент е абсурдно. Toва заяви депутатът от БСП Христо Проданов пред БиТиВи за възможността да се състави правителство с третия мандат.

По думите му в момента се работи на плаващо мнозинство, което обаче не е устойчиво за държавата. БСП ще се опита чрез диалог и разум да убедят депутатите, че е необходимо да има правителство точно в настоящия момент. БСП не се чувстват блокирани и не приемат третия мандат като мандат на мандатоносителя, а като мандат на всички политически партии в опит за съставяне на правителство.

Проданов уточни, че ако няма шанс за съставяне на правителство с третия мандат, БСП веднага ще върне мандата и няма да го бави. Според него е по-добре лидерската среща да бъде обща, но социалистите ще направят и индивидуални срещи с партиите, ако някоя от тях пожелае това. Все още обаче не са водени разговори с останалите политически партии. Хвърлянето на обвинения в този момент не е правилно, ние правим това, което е възможно, коментира Христо Проданов.

БСП се готвят и за местните избори наесен.

ДПС откликват за разговор с БСП, "Възраждане" имат условия

ДПС откликват за разговор с БСП, "Възраждане" имат условия

Костадинов дава подкрепа срещу подкрепа за референдум за еврото и лева