Червените зашлевиха звучен шамар на издънките на властта и в отговор на брифинга на ГЕРБ за кмета на Провадия. Според Драгомир Стойнев Антон Тодоров довел ниския рейтинг на предаването си в парламента. Червеният депутат изтъкна, че Ангел Тодоров е компрометирана личност, изгонена от НС. Освен това днешното му разкритие било известно от преди две години. Констатациите за кметските нарушения били в прокуратурата още от 2016.

Скандалите са много, смята социалистът и обвини управляващите, че подменят дневния ред на обществото. Той припомни още и Хасково гейт, Суджук гейт, арестувания кмет на Септември, скандалите около европредседателството, аферата ЧЕЗ.

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

Ярост обхваща Антон Тодоров - кметът на БСП в Провадия изхарчил половин милион лева без обществени поръчки

Иначе червените не се притесняват от заявката на ГЕРБ по списък да вадят далаверите на червените кметове. Столетницата щяла да защити всеки свой кмет, но който е злоупотребил, трябва да си понесе отговорността.

Драгомир Стойнев захапа и опонентите си, че герберските кметове показно ги арестували и намирали в нощните им шкафчета документи от ДАНС.

Никакви гейтове и схеми пожела Радев от общините

Никакви гейтове и схеми пожела Радев от общините

Когато хората имат самочувствие, те участват в прозрачно управление

Власт се клати чрез скандали - така червеният депутат отговори на критиките на Цветан Цветанов, че БСП и Румен Радев искат да съборят кабинета и поясни, че скандалите не идвали от Позитано 20, а са провокирани от самите ГЕРБ. За нас колкото по-рано има избори, толкова по-добре, отсече социалистът. "Ние сме за предсрочни избори, защото виждаме, че те не могат да се справят", обясни Стойнев.

А по темата за евентуалния президентски проект, Стойнев каза, че Румен Радев е президент на всички българи и работата му е да казва грешките на управляващите.