ГЕРБ изнесоха фрапиращи данни от доклад на АДФИ за община Провадия. Говорим за Филчо гейт, алармира на брифинг Александър Иванов. Кметът на БСП изхарчил половин милион лева обществен ресурс без обществена поръчка.

34 кмета на БСП, 34 гейта, обещаха от партията на Бойко Борисов. Те са убедени,че това няма да е последният сигнал срещу червени градоначалници.

Разкриваме далаверите на БСП в малките общини, изтъкна депутатът и отново определи констатациите на АДФИ в Провадия като Филчо гейт. Кметът дал обществения транспорт в Провадия извън ЗОП. Още други далавери на кмета Филчо Филев костват близо 400 000 лева на общината. Единственото, което ни обхваща е ярост, намеси се и Антон Тодоров.

БСП не се страхува за кметовете си

БСП не се страхува за кметовете си

Драгомир Стойнев обвини Тодоров, че води ниския рейтинг на предаването си в парламента

Седем индикатори за измами са констатирани от финансовите ревизори. Според Тодоров има схема за източване на пари. Тодоров е възмутен още от нахалството на Филчо гейт, в който вижда нарастващо феодално владение. Хората идват при нас и няма как да не реагираме, подчерта той. Герберите внасят сигнал до главния прокурор.

Кметът умишлено вреди на гражданите, включи се и депутатът Павел Христов. Ерата Филчо е крайно време да приключи, подчерта той.

Никакви гейтове и схеми пожела Радев от общините

Никакви гейтове и схеми пожела Радев от общините

Когато хората имат самочувствие, те участват в прозрачно управление

"За да достигнем до децентрализация, в държавата не трябва да има корупционни схеми, а всичко да е прозрачно", заяви в края на февруари президентът на България Румен Радев в речта си пред 31-то Общо събрание на Националното сдружение на общините (НСОРБ).

"Не трябва да има никакви "гейтове", никакви корупционни схеми, защото те ще ни върнат обратно в изходното положение", коментира тогава държавният глава.

Припомняме в началото на февруари, социалистите откриха поредния гейт на ГЕРБ - "Рачев-гейт", който ядоса червените. "Днес в почти всеки един град има по един гейт", обяви Филип Попов в декларация на социалистите. "Кумгейт", "суджукгейт" и така се стигнало до "Рачевгейт".

Тогава той захапа кмета на Септември, в чието чекмедже бяха намерение документи от ДАНС. Сагата с Рачев започна отдавна, припомни Филип Попов и посочи, че отдавна АДФИ е констатирала нарушения във възлагането на обществени поръчки от кмета.

Социалистите откриха поредния гейт на ГЕРБ - Рачевгейт

Социалистите откриха поредния гейт на ГЕРБ - Рачевгейт

Попов недоумява, как кметът Рачев разполага с пресни 250 000 лева да си плати гаранцията